28 juni 2017
schoonmaken met bleekwater

Definitie schoonmaken in relatie tot schoonmaken met bleekwater

Schoonmaken met bleekwater, maakt dat echt schoon? waarom maken we schoon? Volgens Wikipedia is de definitie van schoonmaken: Schoonmaak is het eenmalig of periodiek reinigen, het […]
2 februari 2016

Het ontkalken van de badkamer, de eigenwijze huisvrouw / huisman

In Nederland werken zo’n 150.000 mensen in de professionele schoonmaak. Professionele schoonmaak? Ja, schoonmaken is een vak. Naast deze professionele schoonmakers zijn er nog zo’n 10 miljoen mensen die op de één of andere manier bezig zijn met schoonmaken.
15 oktober 2015

Schoonmaken badkamer, dat kan veel makkelijker.

Regelmatig komen er bij Schoonmaakgoeroe vragen binnen over hoe de badkamer schoonmaken. Dat het schoonmaken van de badkamer door veel mensen als een probleem wordt ervaren blijkt wel uit de vele artikelen die er over geschreven zijn. Ook tijdens thuisparty’s die door Schoonmaakgoeroe worden georganiseerd is vaak het schoonmaken van de badkamer het onderwerp van gesprek.
9 september 2015

WC schoonmaken met cola

Wil je het toilet echt goed schoon hebben, maak de wc dan schoon met cola!
31 maart 2014

Met weinig moeite ramen van binnen schoonmaken

De ramen van binnen schoonmaken is vaak een tijdrovende en vervelende klus. Dat kan veel gemakkelijker, beter en sneller. Met de glasmop systeem set maak je op een gemakkelijke en doeltreffende manier je ramen aan de binnenzijde schoon.
9 maart 2014

Hoe vaak vervang jij je aanrechtdoekje?

Veel mensen zijn er zich niet van bewust dat een vaatdoekje een broedplaats is voor bacteriën. Een gebruikt vaatdoekje bevat gemiddeld 3,1 miljoen bacteriën. Vervang elke dag het doekje op je aanrecht voor een schoon doekje. Heb je net kip gesneden en je aanrecht schoongemaakt, vervang het vaatdoekje dan direct.
5 september 2013

Artikel in Service Management Vakblad voor de professionele schoonmaak

         
8 juli 2013

BBQ weer

De zon strak aan de hemel, rook stijgt op uit menig achtertuin. Het barbecue seizoen is weer begonnen. Met een beetje pech is de BBQ vorig […]
25 juni 2013

Glasmop Systeemset ideaal voor het wassen van de ramen binnen

Het Microvezel Glasmop systeem is ontwikkeld om op een gemakkelijke en efficiënte manier de ramen aan de binnenzijde schoon te maken. De klamvochtig gemaakte Glasmop maakt […]
19 april 2013

Wie gebruikt er nog chloor / bleekwater bij het schoonmaken ?

Al een aantal jaren geef ik les binnen de professionele schoonmaak branche. Helaas hoor ik tijdens de cursussen, van de cursisten, nog regelmatig dat ze het jammer vinden dat ze van het schoonmaakbedrijf waarvoor ze werken geen bleekwater krijgen als schoonmaakmiddel. Ze gebruiken het thuis ook, het ruikt lekker fris, het maakt goed schoon en het ontsmet de wc pot ook goed.