Filter zoekresultaat

Schoonmaakgoeroe blogt

Schoonmaken in huis - 5 tips voor een goed resultaat

Schoonmaken in huis wordt vaak gezien al een taak die afgevinkt moet worden. Sommige mensen doen het met plezier. Voor anderen is het elke keer weer een gepuf en gesteun. Schoonmaakgoeroe heeft geen toverstok. Maar kan met de volgende 5 tips het schoonmaken in huis wel een stuk aangenamer maken.

Voor dat je begint met schoonmaken...

Schoonmaken in huis vraagt om voorbereiding

Voordat je begint met schoonmaken is het handig om ervoor te zorgen dat je alle losliggende spullen hebt opgeborgen en die vieze sokken in de wasmand hebt gegooid. Dat scheelt straks tijdens het schoonmaken een heleboel korte onderbrekingen. Zo kun je in één keer doorwerken.

1. Je interieur schoonmaken

Sleep jij ook nog steeds met een emmer vol water en een kletsnatte doek door je huis wanneer je je kamer gaat stoffen? Bij Schoonmaakgoeroe hebben we hele handige emmers met een handgreep onderaan om te gebruiken bij je schoonmaak klus. Maar voor je interieur schoonmaken is dat niet nodig.

Hoe kun je dan makkelijk en snel je interieur schoonmaken in huis zonder een emmer met water? Het antwoord: Microvezel!

afstoffen microvezel met afstofhandschoenSchoonmaakgoeroe heeft een uitgebreid assortiment microvezeldoeken. En speciaal voor het afstoffen van de items in je interieur ook hele handige microvezel afstof handschoen. Met die handschoen kun je zonder water en reinigingsmiddelen je interieur afstoffen. Is de handschoen verzadigd van stof? dan zuig je hem met de stofzuiger af. Is hij erg vuil geworden? Dan was je hem zonder wasverzachter op 60 graden. Na het opdrogen is hij weer klaar voor gebruik. Deze handschoenen worden in de professionele schoonmaak gebruikt voor het schoonmaken van kostbare of kwetsbare items. Meer weten over de werking?  Bekijk de gebruiksaanwijzing inclusief video

3. Je spiegels en ramen binnen schoonmaken

In de meeste woonkamers of anders in de hal of slaapkamer hangt wel een spiegel. Schoonmaken in huis omvat dan ook zeker het schoonmaken van een spiegel en raam. Op internet vind je veel tips van Grootmoeder om de spiegel streeploos schoon te maken. Bijvoorbeeld het gebruik van spiritus, amoniak, kranten of een ui. Daarover schreven we al eens eerder.

Maar ook voor het schoonmaken in huis van je spiegel heb je in de meeste gevallen geen schoonmaakmiddel en grote hoeveelheden water nodig. In de meeste gevallen is het voldoende om gebruik te maken van een set van 2 microvezeldoeken.

Hoe gaat dat dan vraag je je af? En als het zo handig is, waarom doet niet iedereen dat dan? Op die laatste vraag kunnen we geen antwoord geven. Bij Schoonmaakgoeroe gebruiken we voor spiegels en ook voor de ramen aan de binnenzijde waar we bij kunnen een set van 2 microvezeldoeken. De ramenset superieur of ramenset excellent.

De eerste microvezeldoek maken we klam-vochtig. Klam-vochtig houd in dat de doek vochtig is, maar de druppels er niet uitlopen.

Met die klamvochtige doek bevochtigen we de spiegel of het schoon te maken raam. Vervolgens gaan we met de tweede microvezeldoek die speciaal ontworpen is om goed te drogen over het vochtige oppervlak heen. Wil je weten hoe je op die manier streeploos je ramen en spiegels schoonmaakt? Een stappenplan lees je hier

Je kunt deze methode ook perfect toepassen voor de ramen in je auto.

Heb je hoge ramen? Of ramen waar je niet goed bij kunt omdat ze tegenover de trap zitten? Die ramen zijn een peulenschil voor de Unger Stingray.

4. Je ramen aan de buitenkant schoonmaken

Schoonmaken in huis? Toch ook een beetje buiten.

Ok, je huis is afgestoft en je spiegels en ramen glimmen je tegemoet.  Je zit even uit te rusten en kijkt naar buiten. He, toch nog strepen? O! die zitten aan de buitenkant. Dan moet het sanitair en de vloer maar even wachten. We maken eerst een uitstapje naar buiten.

Unger ErgoTec 35cm
Unger ErgoTec 35cm

Ook voor het ramen lappen aan de buitenkant is het niet meer nodig om een grote emmer met water te gebruiken. (een klein emmertje kan nog wel handig zijn!) Met een inwasser en een raamtrekker maak je met een beetje oefening je raam heel makkelijk streeploos schoon. Hoe maak je met zo’n inwasser en raamtrekker dan zo makkelijk schoon? Nou dat gaat als volgt:

Maak de inwasser nat onder de kraan en voeg 3 kleine druppeltjes afwasmiddel toe (aan beide uiteinden één en in het midden één ). Vervolgens was je je raam in. (vandaar de naam inwasser) sommige inwassers zoals die van de Unger Ninja en toplock, hebben een klein of groter stuk met een ruwer materiaal zodat je ook vastzittend vuil kan los”krabben”. Zonder dat je de boel krast. Let op! zand krast altijd! dus zorg ervoor dat je je raam zo goed mogelijk zandvrij hebt gemaakt voordat je je raam aan de buitenkant schoonmaakt.

Lees het hele stappenplan ramen wassen aan de buitenkant

2. Je vloer schoonmaken

Je vloer schoonmaken is een van de meest voorkomende werkzaamheden bij schoonmaken in huis.

Op een makkelijke manier je vloer schoonmaken dat is iets wat iedereen wel wil. Of je nu marmoleum, marmer, laminaat of een tegelvloer hebt… Wanneer je de volgde aanwijzigingen volgt ben je zo klaar!

Voordat je begint met het schoonmaken van je vloer ruim je eerst alle losliggende zaken op en zet je zoveel mogelijk meubels aan de kant.
Vervolgens ga je stofzuigen. Wanneer je een vloermopsysteem hebt maak je voordat je gaat stofzuigen de vloermop nat met het water met vloerreinigingsmiddel. In de tijd die je gebruikt voor het schoonmaken van de vloer kan de vloermop goed door en door nat worden. Als het stofzuigen klaar is kun je je vloer makkelijk moppen. Je bent zo klaar! Heb je ene hele vieze vloer of is het oppervlak vrij groot? Maak dan vooraf 2 moppen nat zodat je niet hoeft te stoppen. Het hele stappenplan lees je hier.

Nadat je de vloer schoon hebt gemaakt kunnen de vloermoppen in de was. Even drogen en ze zijn klaar voor de volgende keer.

Heb je een onbehandelde houten vloer of een vloer die absoluut niet tegen vocht kan? Dan kun je met de ceran stofwismop de vloer toch stofvrij maken.

5. Toilet en badkamer schoonmaken

Als een badkamer net nieuw is dan lijkt het alsof schoonmaken een super makkelijke klus gaat zijn. Alles glimt en blinkt en de glazen douchedeur ziet er netjes schoon uit. Helaas komen er, als je de badkamer in gebruik neemt, diverse soorten vervuiling in je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan huidvet, zeep & shampoo resten en kalk en minerale vervuiling. Het wordt tijd om je badkamer te gaan schoonmaken. Hoe pak je dit aan?

Eerst even een korte uitleg wat betreft het verschil tussen de periodieke en dagelijkse reiniging.
Periodieke reiniging voer je af en toe uit. Je ontkalkt de badkamer en neemt alle details zoals voegen goed mee.
Dagelijkse reiniging is bedoeld om frequent uit te voeren. Met een (microbiologisch) schoonmaakmiddel maak je je badkamer en toilet schoon. Zorg ervoor dat je na een douchebeurt de doucheruimte goed afdroogt met een droogdoek of raamtrekker. zie ook punt 3, je spiegels en ramen schoonmaken.  Over het algemeen zijn de materialen die je bij een regelmatige reiniging gebruikt wat milder. Wanneer je de dagelijkse reiniging frequent uitvoert zul je zien dat de periodieke reiniging minder vaak nodig is.

Schoonmaken in huis: Badkamer en Toilet: De regelmatige reiniging.

Sanimaid toiletborstel schoonmaken in huis

Neem met onze microbiologische sanitairreiniger de toiletbril af en haal nadat je de douche gebruikt hebt een doekje met deze reiniger over de muren en reinig de vloer. Deze microbiologische reiniger bestaat uit een mix van goede bacteriën die het organische vuil voor jou gaan opruimen. Er staan geen gevarentekens op deze fles. Zorg dat je geen heet water gebruikt! dan gaan de bacteriën dood en werkt het middel niet! Voor het toilet kun je na het gebruik van de wc deze toiletborstel zonder harden gebruiken om aankoeken van vuil te voorkomen.

 

 

 

Schoonmaken in huis: Badkamer en Toilet: De periodieke reiniging.

Periodieke reiniging doe je, de naam zegt het al, Periodiek. Tijdens deze reiniging maak je eerst gebruik van een ontvetter en vervolgens van een sanitair reiniger (ontkalker). De kalk zal zich voornamelijk ophopen in de douchehoek en rond de wastafel. Wanneer je de regelmatige reiniging goed uitvoert zul je tijdens de periodieke reiniging waarschijnlijk maar een deel van je toilet of badkamer hoeven ontkalken.

De uitgebreide handleidingen van deze schoonmaak klus  lees je hier:
badkamer schoonmaken
badkamer ontkalken

Schoonmaken in huis kan een echte uitdaging zijn, maar met deze 5 tips behaal je gegarandeerd een resultaat!

Schoonmaken in huis kan soms een uitdaging zijn, maar met deze 5 tips behaal je gegarandeerd een goed resultaat!

Vorige

Baking soda

Verschil latex of nitril handschoenen

Volgende

Praat mee:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00