Filter zoekresultaat

Grootmoeder praat, Schoonmaakgoeroe weet raad!

bekijk alles van oma

Indische harde kalksteen tandur schoonmaken

Vraag over schoonmaken van een vervuilde vloer

Vervuilde Indische harde kalksteen tandur schoonmaken; hoe?

Van Mariëtte ontving ik de volgende mail:

Ik denk dat het inmiddels alweer bijna een jaar geleden is dat ik u telefonisch gesproken heb. Ik wilde toen informeren qua producten hoe onze vloer aan te pakken. Gezien de aard van ons probleem was het aan te raden eerst grondig te reinigen met een boenapparaat. Als die eerste vette laag weg zou zijn, zou ik als onderhoud uw producten kunnen gaan gebruiken.
Ik heb toen aantekeningen gemaakt, het jaar is voorbij gevlogen en door omstandigheden hebben we het nog niet aangepakt. Nu hebben we bijna vakantie en moet het er toch van gaan komen 🙈.
De aantekeningen opgezocht, maar daar is dus iets mis meegegaan. Er staat eenschijfsmachine met een borstel. Ik weet niet meer met welke kleur pad etc. Alsof ik een deel overschreven heb. Ik kan me voorstellen dat u dit gesprek niet meer weet, maar hopelijk kunt u mij helpen.
Ik heb een foto bijgevoegd, daar ziet u een gedeelte van onze vloer. Dicht tegen de keuken aan de oude vertrouwde uitstraling, daarnaast de donkere vette waas. Ik weet wel dat we een grondreiniger zuurvrij moesten gebruiken, die had ik al aangeschaft.
Indische harde kalksteen tandur schoonmaken
Indische harde kalksteen tandur schoonmaken

Advies Schoonmaakgoeroe

Periodiek schoonmaken Indische harde kalksteen tandur

Na het lezen van de mail heb ik telefonisch contact gezocht met Mariëtte. Een deel van een eerder gegeven advies was nog blijven hangen. Om alles weer helder te maken heb ik haar het volgende advies gegeven voor het schoonmaken van haar door groene zeep vervuilde vloer:

 • Huur bij de bouwmarkt een eenschijfsmachine voorzien van een zachte borstel en een waterzuiger.
 • Kijk op Youtube hoe je zo’n machine moet gebruiken. Begin met oefenen op een stukje waar je vrij de ruimte hebt.
 • Zorg er voor dat je vloerverwarming uitstaat als je je Indische hardsteen Tandur gaat schrobben.
 • Doseer een afgemeten hoeveelheid ontvetter en voeg dat toe aan water.
 • Breng de schoonmaak oplossing op een deel van de vloer aan en laat 5 a 10 minuten inweken. Niet op laten drogen!
 • Ga de vloer nu schrobben, in de hoeken en langs kanten gebruik je een luiwagen.
 • Zuig het stuk vloer dat je hebt geschrobd nu droog met de waterzuiger. Blijf met de waterzuiger op het droge staan. Je zuigt naar het natte gedeelte van de vloer toe.
 • Check of de vloer schoon is geworden. Zo niet dan moet je de dosering ontvetter verhogen.
 • Zet nu het volgende stuk vloer in met de oplossing ontvetter en herhaal het schrobben en waterzuigen. Op deze manier werk je deel voor deel je vloer af.
 • Kijk of je vloer schoon is geworden. Is hij nog niet schoon dan zul je hem nog een keer moeten schrobben en waterzuigen.
 • Schrob je vloer nu nog een keer met alleen schoon water. En zuig hem aansluitend droog met de waterzuiger.  Dit doe je om het laatste vuil op te lossen en de zeepresten te verwijderen.

Na de periodieke schoonmaak

Indische harde kalksteen tandur schoonmaken in vervolg

Na het uitvoeren van de grote schoonmaak van de Indische harde kalksteen tandur is het natuurlijk zaak deze op een gemakkelijke manier schoon te houden. Gebruik in ieder geval geen groene zeep meer. Groene zeep laat een laag na op je vloer. Voor het schoonmaken van je vloer is het volgende systeem bijzonder geschikt:

Profiline excellent vloerreiniging systeem tronic met 2 moppen

Profiline excellent vloerreiniging systeem tronic

Belangrijk bij het gebruik maken van dit professionele vloerreiniging systeem is het goed opvolgen van de instructies zoals deze te zien zijn op het Youtube kanaal van Schoonmaakgoeroe

 

Praat mee:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00