Filter zoekresultaat

Schoonmaakgoeroe blogt

Microbiologisch schoonmaken... Wat zeg je?

Bij Schoonmaakgoeroe is het streven; met zo weinig als mogelijk inspanning een groot schoonmaak resultaat bereiken. Daarbij is ons motto ook dat we dit op een eco-bewuste manier willen bereiken. Op ons pad kwam een microbiologisch schoonmaakmiddel. Bij Schoonmaakgoeroe worden we regelmatig met de meest fantastische middelen benaderd die we echt zouden moeten verkopen, tenminste dat zegt de vertegenwoordiger van het bedrijf dan. Om een lang verhaal kort te houden na vele testen met verbluffende resultaten is er besloten microbiologische schoonmaakmiddelen op te nemen in ons assortiment. Evika Microbio zo hebben we ons microbiologisch reinigingsmiddel genoemd. Microbio sanitair is ons eerste product in de lijn microbiologische schoonmaakmiddelen. Binnenkort verbreden we het assortiment microbiologische schoonmaakmiddelen.

Hoe werkt microbiologisch schoonmaken

Microbiële reiniging maakt gebruik van in de natuur voorkomende goede bacteriën om een groot aantal soorten organische vervuilingen van diverse oppervlakken kleiner te ‘knippen’ waardoor de vervuiling makkelijk oplosbaar wordt en daardoor met gemak is te verwijderen.

Deze methode van microbiologische reiniging is gebaseerd op het gegeven dat bacteriën koolwaterstoffen (vervuiling) lekker vinden, die worden verteerd, waarbij onschadelijk kooldioxide, water en oplosbare vetzuren worden geproduceerd.

De gebruikte bacteriën zijn niet ziekmakend en zijn daarom veilig in gebruik. Het schoonmaakproces is eco-bewuster en minder duur dan schoonmaken met traditionele schoonmaakmiddelen. De voordelen van microbiologisch schoonmaken zijn legio.

Een aantal mooie toepassingen zijn bijvoorbeeld: het elimineren van stank, het oplossen van olie en vet en andere vervuiling van beton en andere vloeroppervlakken. Het simpeler schoonmaken van toiletruimten en badkamers.

microbiologisch schoonmaken

Microbiologisch schoonmaken en hoe het begon

Wat ging er vooraf aan de beslissing microbiologische schoonmaakmiddelen op te nemen in ons assortiment…

Het begon een hele tijd geleden dat ik van een vertegenwoordiger een product kreeg om uit te proberen met de mededeling; “ dit is echt iets voor jou in de webshop”. Op mijn vraag waarom dit iets voor mij zou zijn kreeg ik het antwoord dat microbiologisch schoonmaken echt iets voor mij zou zij. Een antwoord dat mij niet enthousiast maakte.

De fles nam ik uit beleefdheid aan en zette hem later in het kastje ‘monsters’. Ik denk een half jaar daarna kreeg ik de vraag of ik het middel al had uitgeprobeerd. Nee dus, probeer het nou gewoon uit kreeg ik te horen, zet wat je geleerd hebt en je overtuiging is aan de kant en doe het gewoon.

Ok ok dat soort uitspraken doe ik naar een ander maar om mijn overtuiging te veranderen is blijkbaar iets meer voor nodig. Mijn scepticisme overwonnen en het middel uitgeprobeerd in mijn badkamer die echt aan een grote beurt toe was. ( Echt waar bij het bedrijf dat de naam Schoonmaakgoeroe heet, is de badkamer echt niet altijd perfect schoon). Wat voor een middel had ik gekregen; een microbiologisch schoonmaakmiddel voor de badkamer. Schoonmaken met actieve ondersteuning van bacteriën.

Je voegt iets toe om schoon te maken

microbiologisch schoonmakenIk heb altijd geleerd dat schoonmaken iets wegnemen is. Vandaar ook mijn sceptische houding. Maar goed, ik ben het gaan gebruiken door elke dag na het douchen wat van de oplossing over mijn wanden en kraan te spuiten en te verdelen. Na een aantal dagen zonder echt met schoonmaken bezig geweest te zijn zag ik iets veranderen.

De vervuiling loste op en mijn voegen werden schoner. Mijn hersenen sloegen op tilt want dit druist in tegen alles wat ik in de afgelopen 32 jaar in mijn schoonmaak carrière heb geleerd. Het enige dat was achtergebleven op mijn tegels en douchewand was een heel klein beetje kalk. De kalk kon ik met weinig inspanning verwijderen met mijn eigen sanitairreiniger die ik al jaren succesvol verkoop.

Vertel me hoe nu verder?

Na verduidelijking van vertegenwoordiger die mij het product had gegeven ben ik me gaan inlezen over deze voor mij nieuwe materie. Ik werd steeds enthousiaster. Door mijn enthousiasme werd ik uitgenodigd bij het bedrijf waar de micro-organismen die in het schoonmaakmiddel zitten worden gekweekt.

Er ging een compleet nieuwe wereld voor me open waarin ik kennis maakte met de mogelijkheden met de kracht van goed bacteriën die de natuur en dus ook mens en dier van dienst zijn.

Breder gaan testen met microbiologische schoonmaakmiddelen

Ik had een aantal middelen gekregen om uit te proberen. De ene was daar erg goed in en de andere was op ander vlak weer sterker. Met de productspecialist, de bioloog en de directie rond tafel gezeten en ideeën en ervaringen uitgewisseld.

Met de verzamelde informatie is er in het laboratorium voor Schoonmaakgoeroe een aantal nieuwe microbiologische schoonmaakmiddelen ontwikkeld. Met deze nieuwe middelen heb ik een aantal praktijktesten uitgevoerd. Hierbij heb ik het mezelf niet gemakkelijk gemaakt.

Waar is het microbiologisch schoonmaken getest

Een vriend van mij is eigenaar van een camping. Met name in het sanitair gebouw liep hij tegen een aantal schoonmaak problemen aan. Op deze camping heb ik mij 1,5 dag ingezet de problemen op te lossen en in alle bescheidenheid durf ik te zeggen; de problemen zijn opgelost. Zelfs boven verwachting.

Microbiologisch schoonmaken, de test:

Tijdens de test heb ik één van de vaste schoonmakers mee laten kijken hoe ik een toiletgebouw professioneel reinig. Deze keer met micobiologische reinigingsmiddelen hetgeen voor mij ook nieuw was. Bij aanvang van het werk vielen een aantal dingen op de aandacht vroegen:

  1. De wc potten waren met name bij de scharnieren niet schoon
  2. In de hoeken zat hier en daar vervuiling
  3. Op de deuren en wanden waren methodefouten zichtbaar
  4. In de douches waren de tegels en voegen niet schoon
  5. In het heren gedeelte was een duidelijke urine stank aanwezig

Na de test met microbiologisch schoonmaken waren alle problemen opgelost. Wat de schoonmaakster het meest positief verraste was het gemak waarmee ik het toilet / douche gebouw reinigde. In veel kortere tijd en met minder inspanning een beter resultaat. Zij was gewend met huishoudelijke materialen en middelen schoon te maken.

Uiteraard had ik professionele materialen mee genomen om deze klus te klaren. Het gezegde is niet voor niets; goed gereedschap is het halve werk. Wat mij het meest verraste was hoe snel ik de toiletten en de douches blinkend schoon kreeg. De heren toiletten heb ik 1 keer vaker moeten doen, maar toen was de urine stank ook weg.

Enthousiast door naar de volgende test na het eerste succes

Inmiddels had ik de nieuw ontwikkelde geur neutralisator en universeelreiniger ook ontvangen om te gaan testen.  Ook met deze producten hebben we al mooie resultaten geboekt.

Zo is er een oude camper die rook alsof er een zwerfkat in had gejongd weer geurneutraal gemaakt. Daarnaast is er een paar werkschoenen die roken naar biologische oorlogvoering met biogas geurneutraal gemaakt na twee keer licht inspuiten van de binnenzijde van deze schoenen (Dankjewel voor het ter beschikking stellen Klaas ;-).

De testen duren nog even omdat ik gevraagd heb naar een wijziging van de samenstelling. Dit is slechts een klein detail, ik wil echter gaan voor het allerbeste wat mogelijk is.

Het besluit is in ieder geval genomen  microbiologische schoonmaakmiddelen op te nemen in het assortiment van Schoonmaakgoeroe.

logo schoonmaakgoeroe

Microbiologische schoonmaakmiddelen zijn geen wondermiddelen maar verrichten wel wonderen

Wellicht is de indruk ontstaan dat microbiologisch schoonmaken de oplossing voor alles is. Als dat idee er is dan wil ik dat graag bij deze wegnemen. Microbiologische schoonmaakmiddelen zijn in de eerste plaats geen super snel werkende middelen, het oplossen van het vuil kost tijd.

Verder zijn microbiologische schoonmaakmiddelen alleen geschikt voor het met organisch materiaal verontreinigd oppervlak te reinigen. Bijvoorbeeld oppervlakken verontreinigd met roet, motorolie of kalk daar heeft microbiologisch schoonmaken geen effect. De Microbio sanitair bijvoorbeeld is geen vervanging van de Evika sanitairset. Heb je bijvoorbeeld een douchehoek met veel kalk en zwaar vervuilde voegen dan heb je deze set nodig om het opgebouwde vuil te verwijderen.

De Microbio sanitair is geen kalkverwijderaar. De kracht van de Microbio sanitair is het hoge gehalte aan goede bacteriën. Deze goede bacteriën zijn in staat om organisch vuil zeer succesvol aan te pakken. Door reclames op tv verwachten mensen dat je een schoonmaakmiddel in een vuile douche spuit, afspoelt met een brede witte glimlach en tadaaaa de douchehoek ziet er weer uit als nieuw.

Heb bij microbiologisch schoonmaken iets meer geduld en je zult aangenaam verrast worden. Ik wil niet meer anders in ieder geval en geloof me dat mag je als bijzonder ervaren.

Vorige

Eco vriendelijk of Ego vriendelijk?

Badkamer schoonmaken in 15 minuten

Volgende

Reacties

  1. Wat een top spul. Als eigenaar van de oude camper, eindelijk genieten van een frisse geur en geen zwerfkat lucht meer. We wilde de camper bijna weg doen maar gelukkig hebben de micro-organismen ons gered.

  2. Nu al even de microbio sanitair aan het proberen. Met ontvetten en ontkalken is de douchehoek schoon. Maar de randjes en richeltjes waar je met de spons niet bij kan blijven toch vuil. Na een aantal keren microbio sanitair te hebben ingespoten is het eenvoudig ook dat vuil weg te halen.
    Simpel in gebruik en het blijft langer schoon met minder werk 🙂 Top!!

Praat mee:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00