Filter zoekresultaat

Schoonmaakgoeroe blogt

Badkamer schoonmaken in 15 minuten

Je badkamer schoonmaken in 15 minuten is een leuk lokkertje en trucje om te scoren bij een zoekmachine. Een badkamer echt goed schoonmaken vraagt om meer tijd. In deze blog lees je over veel onzin die ik ben tegen gekomen over het schoonmaken van je badkamer.

Je badkamer schoonmaken in 15 minuten; geloof je het zelf?

Ik heb een vieze badkamer en weet niet hoe ik deze moet schoonmaken. Gemak dient de mens, op internet zoek ik naar badkamer schoonmaken. 4.100.000 zoekresultaten over het schoonmaken van je badkamer. Al scrollend met mijn muis scannen mijn ogen bleekwater, groene zeep, schoonmaakazijn, ammoniak en badkamer schoonmaken in 15 minuten op pagina 21. Ik vind schoonmaken niet leuk en voor het schoonmaken van mijn badkamer ben ik eigenlijk te lui, in de tuin werken geeft me meer energie.

Die 15 minuten lachen mij dus wel toe. Mijn laptop neem ik mee naar mijn “spa” en al zittend op de rand van mijn bad lees ik de pagina waarin mij wordt uitgelegd hoe ik in 15 minuten mijn badkamer weer proper kan krijgen. Ik kijk rond en denk ja, ja gij geleuft dat.

Stappenplan badkamer schoonmaken

Inmiddels lees ik één van de vele andere pagina’s over het schoonmaken van mijn badkamer. Daarin lees ik dat je een stappenplan moet maken:

 • maak een sopje voor de badkamer tegels
 • doe bleekwater in de wc pot
 • schoonmaakazijn in een plantenspuit doen
 • pak een schoonmaakmiddel voor de spiegel
 • sopje met allesreiniger maken voor de vloer

Mijn badkamer schoonmaken in 15 minuten

is dat inclusief een bezoek brengen aan de supermarkt om al deze middelen in te kopen? Het kan toch niet zo zijn dat ik 101 middelen nodig heb voor het reinigen van mijn badkamer. Ik besluit verder te zoeken.

Badkamer schoonmaken stand van zaken na scrollen 99 pagina's

Hoe begon ik ook al weer? Badkamer schoonmaken in 15 minuten

De stand van zaken is dat ik inmiddels een dove kont heb gekregen op de rand van mijn bad en ik ben verward door alle adviezen. Welke adviezen heb ik allemaal gelezen:

 • Tegels insmeren met autoshampoo
 • Douchehoek met tandenborstel en ammoniak schrobben
 • Spiegel met schoonmaakazijn schoonmaken
 • Badkamer schoonmaken met vaatwastablet
 • Met droogtrommeldoekje badkamer schoonmaken
 • Karnemelk is uitstekend voor het schoonmaken van je tegels
 • En ja hoor daar was hij weer je wc in de badkamer schoonmaken met cola
 • Badkamer schoonmaken met groene zeep
 • Met verhitte azijn en afwasmiddel je badkamer schoonmaken

Badkamer schoonmaken in 15 minuten , hoe dan?

 

 

Ik heb ineens zin in koffie en een lekkere stoel om na te denken of het niet een beter idee is om het schoonmaken van mijn badkamer ergens volgende week uit te voeren.

Serieus, hoe maak ik mijn badkamer dan wel schoon?

Badkamer schoonmaken in 15 minuten is onmogelijk zal inmiddels duidelijk zijn.

Als vakman in de professionele schoonmaak kan ik mij voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet als je gaat zoeken hoe je je vieze badkamer moet schoonmaken. Natuurlijk vind ik het fijn als je voor het badkamer schoonmaken de middelen en materialen van Schoonmaakgoeroe gebruikt. Dit is uiteraard geen verplichting en als je goede andere middelen en technieken gebruikt ook zeker geen noodzaak.

Dit blog schrijf ik om inzicht te geven dat als je je badkamer goed wilt schoonmaken je dit niet in 5, 10 of 15 minuten voor elkaar krijgt. Ja natuurlijk kun je in die tijd even een doekje over je wastafel, kraan en toilet halen. Dit is echter het even bijhouden van een badkamer die niet echt vuil is.

Kijk je nu rond in je badkamer en zie je:

 • Kalk op je kraan
 • Vuile voegen
 • Een vieze vloer
 • Tegels die dof zijn door huidvet, shampoo en kalk

Dan raad ik je aan de adviezen van professionals te lezen hoe je het beste je badkamer kunt schoonmaken. Als je op de juiste manier het schoonmaken van je badkamer aanpakt dan kun je genieten van een schone badkamer.

Tot besluit een aantal tips voor met resultaat je badkamer schoonmaken

Tips voor het schoonmaken van je badkamer

 • Maak gebruik van goede schoonmaakmiddelen
 • Houd je aan de dosering van schoonmaakmiddelen
 • Verwijder huidvetten met een ontvetter
 • Verwijder kalk met een ontkalker
 • Draag huishoudhandschoenen bij sterkere middelen
 • Stofzuig regelmatig de vloer van je badkamer
 • Meng nooit middelen met elkaar

badkamer schoonmaken mooi hèSprookjes stellen in de praktijk vaak teleur. Wonderen bestaan, zeker als je de regels die gelden bij schoonmaken opvolgt. Succes met het schoonmaken van je badkamer. Het kost iets meer tijd dan 15 minuten maar dan heb je ook wat 😉

 

 

Vorige

Microbiologisch schoonmaken

Schoonmaken is een vak

Volgende

Praat mee:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00