Filter zoekresultaat

Grootmoeder praat, Schoonmaakgoeroe weet raad!

5 tips schoonmaken huis

Tips zijn altijd handig. Toch?

Hier lees je 5 tips schoonmaken huis

  1. Dweil je vloer om te ontvetten met groene zeep
  2. Meng soda met schoonmaakazijn om je voegen schoon te maken
  3. Maak je keukenwasbak schoon met een schuurmiddel en schuurspons
  4. Vette kastjes doe een scheut ontvetter in het water, doe daar een doek in. Wring deze uit en ga schoonmaken
  5. Gebruik een middel met het Europees Ecolabel, dan weet je zeker dat het middel geen schadelijke stoffen bevat en niet giftig is.

Deze tips vond ik binnen 5 minuten lezen. Bijzonder handige tips zou je denken. Deze tips hebben echter niets met écht schoonmaken te maken. Schoonmaken is een vak. De tips die hier zijn beschreven hebben alles te maken met poetsen.

5 tips schoonmaken huis

Schoonmaakgoeroe onderzoekt

5 tips schoonmaken huis nader bekeken

  • Tip 1: Dweil je vloer om te ontvetten met groene zeep: Deze tip las ik als antwoord op een vraag die iemand stelde hoe zij het vettige en streperige laagje van haar laminaat vloer af kon krijgen. Je zult er achter komen als je dit probleem probeert op te lossen met groene zeep dat je dit niet lukt. Groene zeep laat juist een vettige en streperige laag achter op je laminaat als je hiermee schoonmaakt.
  • Tip 2: Meng soda met schoonmaakazijn om je voegen schoon te maken: dit was een advies aan iemand die vroeg hoe ze haar vieze voegen moest schoonmaken. Ik hoop van harte dat ze dit niet heeft uitgeprobeerd. Als je soda en schoonmaakazijn met elkaar mengt krijg je een neutraal mengsel. Hiermee kun je voegen niet schoon mee maken. Voor het schoonmaken van voegen heb je een ontvetter nodig.
  • Tip 3: Maak je keukenwasbak schoon met een schuurmiddel en schuurspons. Op de foto die bij dit artikel stond was te zien dat iemand met Cif en een groene schuurspons de wasbak aan het poetsen was. Je wasbak wordt hier absoluut schoon van. Wat echter een probleem op termijn is dat je wasbak sneller zal vervuilen. Door alle krasjes die ontstaan door schuurmiddel in combinatie met een groene schuurspons zal vuil sneller en beter hechten aan het oppervlak. Als je wasbak vervuild is kun je beter een ontvetter gebruiken in combinatie met een witte schuurspons. Ook de reinigingspasta is een ideaal middel voor deze klus.
  • Tip 4: Vette kastjes doe een scheut ontvetter in het water, doe daar een doek in. Wring deze uit en ga schoonmaken. Op zich een redelijk advies. Vet los je tenslotte op met een ontvetter. Op de afbeelding die was te zien bij het artikel was echter te zien dat iemand met blote handen in de emmer met water en schoonmaakmiddel ging. Een ontvetter ontvet. Jouw huis bevat vet ter bescherming. De ontvetter zal ook het vet uit jouw handen halen, wat dacht je waarom je handen kapot gaan of dat je kloven in je huid krijgt? Precies door de ontvetter. Verder als je ergens een scheut leest… hoeveel is een scheut? Een schoonmaakmiddel moet je altijd doseren om het beste resultaat te bereiken.
  • Tip 5: Gebruik een middel met het Europees Ecolabel, dan weet je zeker dat het middel geen schadelijke stoffen bevat en niet giftig is. Geweldig dit soort tips. Dit is wat we Greenwashing noemen, ook wel groen bedrog genoemd. Ecolabel wil alleen maar zeggen dat het middel voldoet aan hoge eisen van afbreekbaarheid. Er kunnen nog steeds schadelijke stoffen inzitten die niet goed zijn voor je gezondheid.

5 tips schoonmaken huis

 

Praat mee:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00