Filter zoekresultaat

Schoonmaakgoeroe blogt

Wc schoonmaken met cola, werkt dat echt?

Regelmatig volg ik diverse blogs die gaan over schoonmaken. Vaak lees ik bruikbare tips die het schoonmaken makkelijker maken. Regelmatig kom ik echter ook de grootste onzin tegen en sommige tips die ik lees zijn ronduit gevaarlijk en slecht voor de gezondheid.

Vandaag kwam ik tijdens het drinken van mijn kop koffie weer een ‘gouden’ schoonmaak tip tegen:

“wil je het toilet echt goed schoon hebben: WC schoonmaken met cola”.

wc schoonmaken met cola

Het klopt dat cola ontkalkende eigenschappen heeft. Cola is zuur en met een zuur verwijder je kalk. Maar om cola als schoonmaakmiddel te bombarderen dat gaat me te ver. Waar het een grens voorbij gaat is dat het advies wordt gegeven de cola te gaan mengen met andere middelen.

Dit kan ronduit gevaarlijk zijn. Het zuur in de cola kan een verbinding aangaan met een bestanddeel uit het schoonmaakmiddel waarmee het gemengd wordt. Er kan een bedwelmend gas ontstaan dat beschadiging van de luchtwegen kan veroorzaken. Veel mensen gebruiken nog steeds chloor / bleekwater bij het schoonmaken. Meng je bijvoorbeeld bleekwater met cola dan ontstaat het gevaarlijke chloorgas.

Bleekwater

Schoonmaakmiddelen mag je nooit met elkaar mengen, een schoonmaakmiddel mengen met cola of wat voor een ander middel dan ook, mag dus ook niet, of je moet levensmoe zijn.

Een wc schoonmaken doe je met een schoonmaakmiddel.  Gebruik een goede wc reiniger want dat werkt beter dan cola. Als cola bedoeld zou zijn als schoonmaakmiddel zou het heus wel op de verpakking staan.

WC schoonmaken

Heb je een fles cola in huis en voel je toch de dringende behoefte te gaan mengen……

Op deze site staan heerlijke mix tips met cola.

 

Vorige

Schoonmaken badkamer

Schoonmaakazijn

Volgende

Praat mee:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00