Search
Filter zoekresultaat
Alleen exacte match
Zoek in de titel
Zoek in inhoud
Filter op type
Producten
Pagina's
Berichten
Schoonmaak handleidingen
schoonmaaktips
Veelgestelde vragen

Schoonmaaktips

Op deze pagina geeft Jaap Niezen
zijn schoonmaak gerelateerde
gedachten de vrije teugels.

0

Met de schoonmaaktips van de Schoonmaakgoeroe kan ook jij straks als de beste je huis of bedrijf schoonmaken.

Stel je eigen schoonmaakvraag aan Schoonmaakgoeroe

In de rubriek “Grootmoeder praat, Schoonmaakgoeroe weet raad” beantwoord Schoonmaakgoeroe vragen die binnenkomen via de website. De vraag zal beantwoord worden met een huishoudelijke tip zoals deze te vinden is op diverse schoonmaak forums. Na de huishoudelijke schoonmaak tip zal er een professioneel schoonmaak advies gegeven worden waarmee je de schoonmaakuitdaging die je hebt zult oplossen.

Zit jij met een vraag over jouw schoonmaakklus? Of wil je weten welk schoonmaakmiddel het beste werkt voor jouw klus? Wacht dan niet langer en stel je vraag!

Emmer met wringer

Emmer met wringer

Als je last hebt van gewrichtsklachten is het uitwringen van een doek zwaar. Met een emmer met wringer, zoals de Rian miniwringer kun je pijnloos doekjes uitwringen.

schoonmaken interieurmop

schoonmaken met interieur mop

Slim schoonmaken is het motto bij Schoonmaakgoeroe. Werken met een interieurmop is slim en efficiënt schoonmaken en ideaal om met minder inspanning grotere oppervlakken beter schoon te kunnen maken.

huiskamer-schoonmaken

Huiskamer schoonmaken

De huiskamer, ook wel de woonkamer genoemd, is vaak het centrum van het huis. Met de tips op deze pagina wordt het schoonmaken van je huiskamer een stuk makkelijker. Het schoonmaken van de huiskamer is een bijna dagelijks terugkerende schoonmaakklus. Veel mensen hebben zelfs een wekelijks stappenplan woonkamer schoonmaken. Doe hem daarom zo efficiënt mogelijk.

afstoffen met microvezel handschoen

afstoffen microvezel handschoen

Afstoffen microvezel: Afstoffen is één van de meest voorkomende schoonmaak klussen. Afstoffen is belangrijk voordat je gaat beginnen met schoonmaken. Met een microvezelhandschoen kan je heel efficient afstoffen

ramen lappen zonder strepen

Ramen lappen zonder strepen

Zonder emmer water, spons en raamtrekker professioneel je ramen lappen. Ramen lappen zonder strepen doe je met ramenset superieure als je de ramen aan de binnenzijde met weinig moeite echt streeploos wilt schoonmaken. Ook geschikt voor het (streeploos) lappen van spiegels, gepolijst rvs, glas in lood, glazen tafels en andere gladde oppervlakken.

ramen zemen

ramen zemen zonder strepen

Hoe schijnt de zon bij jou door de ramen? Wordt het tijd voor ramen zemen? Schoonmaakgoeroe geeft tips voor ramen zemen zonder strepen Als je binnen veel glas hebt, dan is het handig je ramen te zemen met een glasmop systeem. Het hart van een glazenwasser gaat sneller kloppen als hij zijn werk weer mag uitvoeren. Glazenwassers hebben een vrij beroep dat de meesten met plezier uitvoeren. Bij menig man en vrouw zal het hart ook in een standje hogere versnelling komen als de ramen gezeemd moeten worden. Deze verhoogde hartklopping is meestal niet uit genoegen; ‘hé fijn ik mag weer ramen zemen’. Het zemen van de ramen wordt door veel mensen beschouwd als een noodzakelijk kwaad. Na het lezen van alle tips kan ook jij leren ramen zemen zonder strepen

ramen wassen

ramen wassen zonder strepen

Ramen wassen zonder strepen. Met professioneel gereedschap krijg je een streeploos resultaat. Heb jij ooit een glazenwasser aan het werk gezien met een spons en een raamtrekker uit een winkel met huishoudelijke artikelen? Die kans is bijzonder klein, tenminste als het een professionele glazenwasser is. Een glazenwasser weet dat hij met huishoudelijk gereedschap veel moeite moet doen om streeploze ramen te krijgen na het wassen van de ramen. Met professioneel gereedschap gaat het wassen van de ramen veel gemakkelijker en beter. Als jij nu kijkt met wat voor een gereedschap je de ramen wast en hoeveel moeite het kost om streeploze ramen te krijgen; zou je dat anders willen? Dan nodigen we je graag uit om vooral verder te lezen.

WC ontkalken

wc ontkalken

Een wc goed ontkalken is best wel een klus. Een wc ontkalken met als resultaat een glanzende wc, wie wil dat nou niet? Er wordt wat op internet heel wat afgepraat over het ontkalken van een wc. Hele fora zijn er over vol geschreven en de meest exotische adviezen over het kalkvrij maken van een toilet komen voorbij. Het ontkalken van een wc wordt door velen als een lastige klus ervaren. Het ontkalken van een toilet is inderdaad een lastige klus als je niet beschikt over goede middelen en het niet op een juiste manier uitvoert. Op deze pagina tip wc ontkalken kun je zien hoe je succesvol met professionele middelen een wc ontkalkt.

Toilet schoonmaken

wc schoonmaken

Een wc schoonmaken kan iedereen. Echter een wc hygiënisch schoonmaken daar gaat het nog wel eens mis. Op deze pagina over wc schoonmaken kun je lezen hoe je op een gemakkelijke manier en vooral meer hygiënische manier je wc kunt schoonmaken.

badkamer tegels schoonmaken

Tegels schoonmaken

Tegels kun je natuurlijk met een doek schoonmaken. Schoonmaken van tegels gaat met een sanitairmop een stuk makkelijker. Op deze tip pagina maak je kennis met een meer gemakkelijke manier van tegels schoonmaken.

Badkamer ontkalken

badkamer ontkalken tips

Een badkamer ontkalken is voor veel mensen een lastige klus. Op deze pagina vind je handige badkamer ontkalken tips voor succesvol ontkalken. Als jij ook wilt genieten van een badkamer zonder kalk; dan is het lezen van deze pagina een goed idee. De periodieke schoonmaak met een glanzende badkamer als resultaat.

badkamer schoonmaken

Badkamer schoonmaken

Badkamer schoonmaken tips; op deze pagina vind je allerlei handige tips voor het perfect schoonmaken van je badkamer. Als jij ook een glanzend schone badkamer wilt, lees dan vooral verder.

stofwissen vloer

Stofwissen vloer

Om een vloer in optisch goede conditie te houden is het belangrijk deze te stofwissen voordat je hem gaat moppen/dweilen. Stofwissen van een vloer is een goed begin bij het schoonmaken van de vloer.

natuursteen schoonmaken

Natuursteen schoonmaken

Op deze pagina lees je hoe je op een efficiënte manier je natuurstenen vloer streeploos schoonmaakt. Op de juiste manier natuursteen schoonmaken zorgt er voor dat de vloer zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Ook lees je wat natuursteen is en waar je bij de aanschaf van natuursteen op moet letten.

laminaat schoonmaken

Laminaat schoonmaken tips

Laminaat ziet er bij veel mensen streperig of vlekkerig uit. Waarom zou je nog genoegen nemen met strepen en vlekken op je laminaat? Op deze pagina lees je hoe óók jij kunt genieten van stralend schoon laminaat.

natuursteen schoonmaken

plavuizen schoonmaken

Plavuizen schoonmaken wordt veel opgezocht op Google. Met de tips op deze pagina kun ook jij genieten van een schone plavuizen vloer.