Filter zoekresultaat

Schoonmaakgoeroe blogt over:

Schoonmaakparty Jemako doeken

Een vriendin belde: 'Ik heb een Schoonmaak party Jemako doeken; kom je ook?' Een Schoonmaak party Jemako doeken. In eerste instantie was mijn reactie afwijzend. Ik had in het verleden al een keer een Ha-ra party meegemaakt en daar was ik van de ene in de andere verbazing gevallen. 'Ach kom, gezellig joh' was de reactie van mijn vriendin, 'dan kun je nog wat leren over schoonmaken'. Deze opmerking trok me over de streep, ik wil altijd bijleren over schoonmaken, het is tenslotte mijn vak.

Onder het genot van een bakje koffie en een heerlijke koek begon de Jemako demonstratie dame, Marijke, haar verhaal. Ze heette iedereen welkom en vertelde vol vuur haar verhaal over Jemako. Ze was van een enthousiaste gebruiker een zogenaamde Jemako distributie partner geworden. Vol enthousiasme vertelde ze over haar ervaringen met Jemako en wat er allemaal wel niet mogelijk was. Ik voelde bewondering voor haar enthousiasme en dacht wauw Jemako heeft een goede ambassadeur in huis

Waarom dit blog Schoonmaak party Jemako doeken?

De reden dat ik dit blog schrijf is hetgeen er na de enthousiaste introductie van Marijke, de Jemako dame, gebeurde. Marijke vroeg in de groep of er al mensen waren die ervaring hadden met Jemako. Mijn goede vriendin werd o.a. aangekeken en aan haar werd ook de vraag gesteld. Waarop zij antwoordde;’ nee, maar wel met de spullen van Schoonmaakgoeroe’. De reactie van Marijke was dat Jemako betere spullen levert en dat de doeken van Schoonmaakgoeroe niet de goede kwaliteit doeken zijn. Daarbij zou Schoonmaakgoeroe een enthousiaste hobbyist zijn die ook wat probeert te verkopen.

schoonmaakdoeken jemako

Ik had mezelf die avond voorgenomen mijzelf niet anders bekend te maken dan dat ik Jaap heet. Het puntje van mijn tong kon ik nog net afbijten en wijselijk hield ik mijn mond dicht. Ik nam nog een slok van de lekkere koffie en een hap uit de heerlijke koek en ik was benieuwd naar de rest van de avond.

Marijke, de Schoonmaak party Jemako doeken  dame, sloot haar introductie af met de mededeling dat ze wat dingen in de praktijk wilde laten zien. Een vraag van een dame ging over het schoonmaken van de wc en het kalk dat daar in zit. Marijke liet een één of ander middel zien waarmee je de wc kunt ontkalken. Het zou een milieuvriendelijk product zijn en niet schadelijk voor je huid. Ze smeerde het zelfs op haar huid om het te bewijzen. Je krijgt van dit middel een heerlijk zachte huid. Ik wist niet dat je reinigingsmiddelen ook als huidverzorgingsproducten kon gebruiken.

Tijd voor de praktijk. Marijke ging naar de wc om daar haar schoonmaakkunsten te laten zien.

De Schoonmaak party Jemako doeken dame in de praktijk

Ik was bijzonder benieuwd hoe Marijke de wc zou gaan schoonmaken. Met blote handen ging ze de binnenkant van de wc pot behandelen met het Jemako wondermiddel. Ik kon het niet laten en stelde haar de vraag of ze geen handschoenen moest dragen? Nee was het antwoord van Marijke want dit middel is veilig voor je huid. Goh wat apart. Een middel dat het kalk uit je wc pot verwijdert haalt niet het kalk uit je nagels? Ok Marijke als jij gelooft dat je hier te maken hebt met een intelligent schoonmaakmiddel dat wel het kalk in de pot aanpakt maar niet het kalk in je nagels….. Dan vind ik dat prima. Ik vind het echter jammer dat jij je gebrek aan kennis overdraagt op een consument die vertrouwt op jouw kennis over het vak schoonmaken.

Daarbij ook nog te denken aan het stukje hygiëne. Zonder handschoenen aan, een vreemd toilet schoonmaken getuigt niet van het in acht nemen van hygiënisch werken. Ok na afloop dan je handen wassen, dan doe je tenminste nog iets goed. Maar ook dat zat er bij Marijke niet in helaas. Na het bezoek aan het toilet nam ze een slok van haar koffie en ging verder met een demonstratie ramen schoonmaken.

Jemako demonstratie ramen schoonmaken

Marijke begon te vertellen hoe je op een meer makkelijke manier je ramen kon schoonmaken. Met de raamset bestaande uit twee microvezeldoeken kun je je ramen schoonmaken. Hé bekend terrein, een dergelijke set verkoop ik ook. Eens kijken hoe ze dit aan de man brengt.

 

Op een raam werd wat boter gesmeerd en vervolgens ging ze met de set doeken aan de slag. Na haar demo was ze enthousiast over het resultaat en vroeg bevestiging aan de aanwezige dames. Het resultaat was volgens de aanwezige dames verbluffend. Het was duidelijk te merken dat Marijke goed had opgelet tijdens de, waarschijnlijk door Jemako georganiseerde, training over succesvolle verkooptechnieken. Na ieder verbluffend Jemako resultaat of feit zocht ze bevestiging bij haar publiek en ze had de ja-knikkers op haar hand. De omzet zal deze avond waarschijnlijk weer goed zijn.

Het verkoop gedeelte deed Marijke goed, haar enthousiasme over Jemako hielp haar daar goed bij. Een paar dagen na de Schoonmaak party Jemako doeken kon ik het niet nalaten een filmpje te maken over het schoonmaken van de ramen zoals de Jemako dame dit deed. Als je goede microvezel hebt dan heeft dit een goed vuil opnemend vermogen. Dat is echt geen wonder, maar gewoon de werking van goede microvezel.

Deze video vond ik  terug in mijn archief en deel hem hier graag.

Schoonmaken is een vak, Poetsen kan iedereen

Hetgeen ik hier boven heb geschreven is slechts een korte samenvatting van de Schoonmaak party Jemako doeken. Wat mij deze avond is opgevallen is dat het enthousiasme van Marijke over Jemako en de de door haar gebruikte verkooptechnieken haar een leuke omzet hebben opgeleverd. Mijn compliment, je hebt een voor de leek een goed verzorgde avond neergezet.

Echter wat ik miste was gedegen kennis over schoonmaken. Er werden die avond grote onzin verhalen verteld over hoe je goed zou kunnen schoonmaken. Marijke was in ieder geval niet belast met wat voor een vakkennis dan ook. Ja ze had kennis van de Jemako producten; waar en hoe je deze kan toepassen. Ze had echter verder geen achtergrond in het toepassen van de juiste schoonmaaktechnieken. Alle kennis die ze liet zien was van huishoudelijke aard.

Jemako verkoopt mooie microvezel producten. Wil je uit deze materialen het maximale halen dan heb je kennis nodig. Wat heb je in een warm land aan airconditioning als er niet eens een stroomvoorziening is. Zo is het ook met schoonmaakmiddelen en materialen, om een goed resultaat te behalen heb je kennis nodig. Schoonmaken is een vak.

Collega in de markt afbreken

Zoals ik eerder schreef was de, Schoonmaak party Jemako doeken dame Marijke, een bevlogen ambassadeur voor Jemako. Prima, heb ik bewondering voor. Waar het voor mij echter scheef ging was dat ze andere materialen afkraakte van haar concurrent Ha-RA en Schoonmaakgoeroe.

 

Normaal gesproken zou ik nooit een blog schrijven over een collega in de markt. Ik vind het sterk dat je staat voor het product dat je verkoopt. Uitgaan van je eigen kracht en daarmee je product promoten. Het klopt dat Jemako een goede kwaliteit microvezel verkoopt, dit wil echter niet zeggen dat je concurrent dat niet doet. Ga uit van je eigen kracht Marijke je hebt genoeg in huis om dat te kunnen doen.

schoonmaakdoeken jemakoZelf geef ik regelmatig schoonmaak party’s. Tijdens deze avonden deel ik mijn kennis over professionele schoonmaaktechnieken met de aanwezigen. Hoe kan je het schoonmaken thuis makkelijker en beter maken door technieken en middelen uit de professionele schoonmaak toe te passen. Daarbij is er veel aandacht voor veilig en met minder lichamelijke belasting werken. Voor veel aanwezigen gaat er een compleet nieuwe wereld open. Eindelijk de badkamer écht goed schoon en een vloer die streeploos is.

Kennis van materialen en prijzen

Regelmatig hoor ik tijdens een Schoonmaakgoeroe party: ‘zijn jouw doeken en moppen wel goed? Want ze zijn een stuk goedkoper dan bij Jemako’. Ik stel dan wel eens de wedervraag als ik mijn doek nou €1,00 duurder maak, zou hij dan beter zijn? Als iets duurder is, wil dat niet zeggen dat het beter is. Bij Schoonmaakgoeroe is geen sprake van een groot kantoorpand met veel personeel. Geen import kanaal in Nederland met daaraan verbonden consulenten die ook nog aan de verkoop moeten verdienen.

Bij Schoonmaakgoeroe zijn de lijnen kort. Er wordt rechtstreeks ingekocht bij de Duitse fabrikant, daardoor zijn de uiteindelijke verkoopprijzen een stuk lager. Schoonmaakgoeroe levert uitsluitend de beste materialen die er te koop zijn op gebied van professionele middelen en materialen. Een groot deel van het assortiment is Duits en Nederlands fabricaat.
De marge die we bij Schoonmaakgoeroe op een product hebben kunnen we lager houden omdat we niet in een duur pand zitten, geen directie met bijbehorende secretaresse hoeven te betalen, geen administratieve medewerkers of magazijn medewerkers hoeven te betalen. Daarnaast is er geen duur verkoop team in Nederland.

Schoonmaakgoeroe organisatie

Mijn naam is Jaap Niezen, ik ben de bevlogen motor achter Schoonmaakgoeroe. Ik ben naast een vakidioot, de secretaresse, de administratief medewerker, de koffie juffrouw, het hoofd inpakafdeling en verantwoordelijk voor het verzenden. Deze platte organisatie vertaalt zich in een stuk lagere verkoopprijzen t.o.v. een organisatie als Jemako. Schoonmaakgoeroe levert de beste kwaliteit voor een goede prijs.

Waarom zou je €9,90 voor een microvezeldoek betalen als je €4,00 betaalt voor minimaal dezelfde kwaliteit doek bij Schoonmaakgoeroe? Of €29,30 voor een set doeken voor je ramen die bij Schoonmaakgoeroe €18,50 kost?

Als je denkt dat duurder beter is dan moet je natuurlijk de doeken van mijn concullega blijven kopen. Niets mis met hun kwaliteit. Als je echter een prijsbewust consument bent en het fijn vind het juiste antwoord op al je schoonmaak vragen te krijgen en ook nog eens met de beste materialen te werken, dan wist ik het wel.

Schoonmaakgoeroe thuis in schoonmaakgemak.

schoonmaakgoeroe thuisparty

Zou jij bij jou thuis een keer een schoonmaak party willen organiseren…….

Dan nodig ik je graag uit naar de mogelijkheden te informeren via het contactformulier.

Vorige

Groene zeep de top 14 tips en wetenswaardigheden

Schoonmaakster thuis

Volgende

Reacties

  1. Leuk om te lezen en vooral om te delen. Bovendien heb ik wat tegen dit soort party’s. En logisch als je partner thuiskomt met het verhaal wat voor wonderspullen ze voor een top prijs gekocht heeft, moet het wel goed zijn. Die Marijke’s en vooral de verkoop organisaties waarvoor zij werken, lachen zich een slag in de rondte. Ja als het maar duur is, moet het goed zijn………

Praat mee: