Filter zoekresultaat

Schoonmaakgoeroe blogt over:

Schoonmaken Badkamer, hoe doe jij dat?

Schoonmaken badkamer
Regelmatig komen er bij Schoonmaakgoeroe vragen binnen over hoe de badkamer schoonmaken. Dat het schoonmaken van de badkamer door veel mensen als een probleem wordt ervaren blijkt wel uit de vele artikelen die er over geschreven zijn. Ook tijdens thuisparty’s, die door Schoonmaakgoeroe worden georganiseerd, is vaak het schoonmaken van de badkamer een belangrijk onderwerp van gesprek. Een bezoekje aan de badkamer voor een demonstratie hoe de badkamer schoon te maken is een vast onderdeel tijdens de thuisparty.

Schoonmaken badkamer en ontkalken met twee middelen

schoonmaken badkamer

Een veel gehoorde opmerking tijdens een schoonmaakparty: ” moet ik nou echt twee schoonmaakmiddelen gebruiken om mijn badkamer te ontkalken? Dat is wel veel werk zeg, ik gebruik altijd maar één middel, een badkamerreiniger van het merk ………”

Misschien heel flauw, mijn reactie is vaak: “werkt dat nou echt dan?”, dit terwijl we in een badkamer staan met vervuilde voegen, kalk op de tegels en een kraan vol met kalk.

schoonmaken badkamer

 

Schoonmaken badkamer

De wil is er wel om de badkamer goed schoon te maken en te houden. Het ontbreekt de meesten echter aan kennis hoe dit te doen. In je leven heb je veel geleerd. Echt goed schoonmaken meestal niet. Vaak is het poetsen wat we doen. Wat ook een gegeven is: in een supermarkt of bouwmarkt zijn geen goede producten te koop die je badkamer écht goed schoon maken.

Het ontbreken van kennis over het schoonmaken van de badkamer is echt geen schande of iets om je voor te schamen. Waar heb je ooit kunnen leren hoe je de badkamer echt goed moet schoonmaken?

Schoonmaken badkamer  is een intensieve klus

De methode die nu meestal wordt toegepast voor het schoonmaken van de badkamer is de methode die we hebben gezien via tv reclames. Als we tv commercials over schoonmaakmiddelen moeten geloven dan heeft iedereen in Nederland een blinkend schone badkamer en zou Schoonmaakgoeroe geen bestaansrecht hebben. Gelukkig voor mij is de praktijk anders 😉

In een vervuilde badkamer heb je te maken met verschillende soorten vervuiling. Er zitten huidvetten, zeep/shampoo resten, kalkzeep en kalk op de tegels, de douchewand en de kraan. Deze verschillende soorten vervuiling zou je met heel intensief en langdurig boenen kunnen verwijderen. Wil je echt een schone badkamer? Dan is het beter met twee schoonmaakmiddelen te werken. Een ontvetter en een ontkalker.

Met de ontvetter worden huidvetten, zeepresten en kalkzeep van de wandtegels, douchekraan en douchewand verwijderd. Ook vieze voegen en schimmel in de voegen laten zich perfect schoonmaken met een ontvetter. Na het schoonmaken met de ontvetter wordt de ontkalker ingezet om het dan nog aanwezige kalk te verwijderen.

evika sanitairset

Het is logisch dat het inzetten van twee schoonmaakmiddelen een reactie bij mensen uitlokt: “ dat is veel werk als ik zo te werk moet gaan”. Werken met twee middelen hoeft echter niet meer tijd te kosten. In verhouding kost schoonmaken van de badkamer met één schoonmaakmiddel meer tijd en er moet harder geboend worden.

Probleem is echter dat het harde werken niet beloond wordt met een schone badkamer. Vaak is er nog sprake van vieze voegen tussen de tegels en kalk op de douche wand.

Schoonmaken badkamer met professionele schoonmaakmiddelen

Bij Schoonmaakgoeroe wordt een ander soort schoonmaakmiddelen verkocht namelijk de professionele schoonmaakmiddelen van het merk Evika. Met de professionele schoonmaakmiddelen van Evika gaat het schoonmaken makkelijker en met een beter eindresultaat. Schoonmaken blijft werken, echter met de middelen van Evika houd je tijd over voor andere leuke dingen.

Om de badkamer écht goed schoon te maken adviseert Schoonmaakgoeroe de Evika sanitairreiniger en de Evika ontvetter. Behalve voor het badkamer schoonmaken zijn de middelen inzetbaar voor vele andere schoonmaakklussen. Zo is de Evika sanitairreiniger ook geschikt voor het schoonmaken van het toilet en het bijvoorbeeld ontkalken van een wastafel of toilet.

De Evika ontvetter is naast schoonmaken van de badkamer geschikt voor het schoonmaken van: vette fornuizen, afzuigkappen, tuinmeubilair, vette randen in bad, vieze voegen tussen plavuizen en bijvoorbeeld voor het schoonmaken van grafstenen.

Bij Schoonmaakgoeroe vinden wij het belangrijk om met zo weinig mogelijk middelen zo veel mogelijk schoon te maken. Gemak dient de mens en ons motto is het aanrechtkastje zo leeg mogelijk te laten, het heeft geen zin om 101 middeltjes in dat kastje te proppen die toch niet doen wat ze beloven.

Vorige

Ontkalken van de badkamer

WC schoonmaken met cola

Volgende

Praat mee:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00