Filter zoekresultaat

Grootmoeder praat, Schoonmaakgoeroe weet raad!

Waarom handschoenen dragen?

Vraag over Dasty

Via de mail ontving ik zo net een vraag over de Evika ontvetter: “Ik gebruik nu Dasty daar krijg ik droge handen door, krijg ik van jullie ontvetter ook droge en zere handen?”.

Mevrouw schreef ook in haar mail dat ze in eerste instantie zachte handen kreeg van de Dasty. Na verloop van tijd zaten haar handen vol met kloven en deden ontzettend zeer.

Dasty en handschoenen dragen

Een ontvetter ontvet

Dasty is een middel dat vetten verwijdert

Jouw huid is je grootste orgaan. De huid is de persoonlijke en belangrijke beschermer tegen de buitenwereld. Voor deze bescherming heeft je huid onder andere vet nodig. Dit vet maakt ons lichaam aan in de vorm van huidvet (talg).

De taak van een ontvetter is om te ontvetten. Het maakt daarbij voor de ontvetter niet uit of je het middel gebruikt voor het schoonmaken van je keuken of dat het je huidvet moet oplossen.

Draag altijd handschoenen

Als je een ontvetter gebruikt is het belangrijk dat je huishoud handschoenen draagt ter bescherming van je huid. Hierbij maakt het niet uit wat het merk ontvetter is. Ook als je de Evika ontvetter gebruikt is het belangrijk dat je handschoenen draagt.

Ik hoor nog wel eens de opmerking: ” ja maar, het middel dat wij gebruiken heeft een ecolabel en is milieu vriendelijk”. Weet je wat “ja maar” betekent? Ja maar betekent Nee. Ook bij middelen die een ecolabel hebben dien je handschoenen te dragen. Het ecolabel wil alleen maar zeggen dat er minder milieubelastende grondstoffen in het schoonmaakmiddel zitten.Het zegt dus niets over de mate van ontvetten.

En oh ja…. milieu vriendelijke schoonmaakmiddelen bestaan niet! Milieuvriendelijk en schoonmaken in één zin is marketing en greenwashing.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Praat mee: