Filter zoekresultaat

Grootmoeder praat, Schoonmaakgoeroe weet raad!

Graag een oplossing voor het schoonmaken van mijn badkamervloer

Vraag via mail voor Grootmoeder geeft raad

Beste schoonmaakgoeroe,

Graag zou ik eindelijk een oplossing willen weten voor het veilig en makkelijk schoonmaken van mijn badkamervloer! Het is een oud huurhuis met van die groene kleine tegeltjes waarbij de voegen al jaren een doorn in het oog zijn.
Ik heb al vele producten gebruikt maar niets helpt. Ik zou graag een keer een schoon gevoel willen hebben bij mijn vloer. Graag zou ik simpele maar liefst meer natuurlijke producten gebruiken in huis.
Vanwege mijn ziekte;
*kan ik qua concentratieproblemen alleen simpele taken doen, dus oplossing moet zo min mogelijk handelingen vereisen.
*Ik heb een gevoelige huid en is er geen raam in de douche dus moet ook liefst zo min mogelijk chemisch zijn. Is lastig ventileren, dat gaat langzaam.
*Het hebben van kalknagels is ook stressvol qua schoonmaak van de badkamervloer. De oplossing moet dus goed desinfecteren. Momenteel wordt er na het douchen dettol allesreiniger op de wanden en vloer gespoten..even gewacht en daarna nagespoeld. En ook nog extra met dettoldoekjes over de rest van de douchevloer.
Kunnen jullie mij helpen?
Ik hoor graag van jullie en hoop op positieve oplossing waarbij eindelijk een einde aan mijn zoektocht komt 🙂
Groetjes (anoniem gemaakt)

Schoonmaakoplossingen zonder resultaat

Beste anoniem,

Door jouw vraag heb ik besloten dit blog te schrijven. Er klinkt een roep om hulp voor het oplossen van een probleem dat ik ervaar als dat het heel groot is voor jou.

Best wel vaak ontvang ik berichten als de jouwe voor het oplossen van diverse schoonmaakproblemen. Er wordt altijd gevraagd naar een simpele oplossing omdat er al van alles is geprobeerd. Ik heb in veel gevallen een oplossing die voor mij heel simpel is om uit te voeren, dit is omdat ik de middelen en machines heb om professioneel schoon te maken.

Schoonmaken is een vak. Het probleem van veel schoonmaakergernissen komt doordat ze op een huishoudelijke manier getracht te worden opgelost. Als consument heb je nooit geleerd hoe je bijvoorbeeld vieze voegen in je badkamer moet schoonmaken. Je probeert dat te doen met allerlei middeltjes uit de supermarkt en met allerlei goedbedoelde huishoudelijke tips op internet. De praktijk wijst uit dat de meeste mensen het probleem niet weten op te lossen. Waarom lukt een professionele schoonmaker het wel om de voegen in de badkamer schoon te krijgen? Omdat hij dit doet met de juiste middelen, materialen en techniek.

Je vraagt om simpele maar liefst meer natuurlijke producten om je probleem op te lossen. Verder beschrijf je iets over jouw ziekte. Deze combinatie zorgt ervoor dat er voor jou geen simpele oplossing is, behalve dat iemand het voor jou gaat uitvoeren.

Ik zal verder in dit blog punt voor punt de stappen uitleggen.

De oplossing moet zo min mogelijk handelingen vereisen.

Het schoonmaken van voegen is niet moeilijk, het vraagt echter wel om het uitvoeren van een aantal handelingen. Je schrijft dat je al een aantal dingen hebt uitgeprobeerd.

Je kunt nog een groot aantal dingen uitproberen, dit zal je voegen echter niet schoonmaken. Het probleem is dat je op een huishoudelijke manier en met huishoudelijke middelen geprobeerd hebt je voegen schoon te maken.

Voor het écht goed schoonmaken moet je je badkamervloer schrobben met een goede ontvetter. Na het schrobben moet je de vloer droogzuigen met een waterzuiger. Door dit te doen transporteer je het los geschrobde vuil uit je voegen. Als er ook kalk op je douchevloer zit moet je de vloer ook nog schrobben met een ontkalker en weer droogzuigen. Na deze handelingen moet je de vloer nog een keer schrobben met alleen water en daarna weer droogzuigen.

Ik heb een gevoelige huid

Je schrijft Ik heb een gevoelige huid en is er geen raam in de douche dus moet ook liefst zo min mogelijk chemisch zijn.

Ook als je geen gevoelige huid hebt moet je uitkijken met schoonmaakmiddelen. Als een middel kalk of vet verwijdert dan zal dat ook het vet uit je huid halen of het kalk uit je nagels. Als je met schoonmaakmiddelen werkt is mijn advies huishoud handschoenen te dragen. Je huid is je grootste orgaan en dat wil je beschermen.

Kalknagels en desinfecteren

In je vraag schrijf je dat je Dettol allesreiniger gebruikt voor het desinfecteren van je badkamervloer en ook nog Dettol doekje gebruikt voor je voegen.

Ik heb me even verdiept op verschillende medische sites in kalknagels. Hierover las ik dat deze veroorzaakt worden door een schimmel en ook las ik dat de kans dat andere mensen via de vloer ook kalknagels zouden kunnen krijgen niet heel erg groot is..

Wat belangrijk is om te weten: Dettol allesreiniger is een schoonmaakmiddel, het is geen desinfectiemiddel. De vraag is of je jouw vloer moet desinfecteren? Als je dat persé wilt dan is de gouden regel dat je eerst moet schoonmaken en daarna pas kunt desinfecteren. Daarbij is het ook nog eens belangrijk dat je de regels voor correcte desinfectie goed opvolgt. In dit blog en dit andere blog over desinfectie lees je hier meer over.

Bij Schoonmaakgoeroe helpen we graag

Ik zeg wel eens als iemand een vraag stelt: ” de vraag is simpel, helaas is het antwoord dat niet altijd”. Als we de reclames waardoor we allemaal zijn beïnvloed geloven dan spuit je een schoonmaakmiddel ergens op en spoelt het af. Daarna is het stralend schoon. De praktijk is anders.

Schoonmaken is een vak. Een vak vraagt om kennis om tot gewenst eindresultaat te komen. Laatst vroeg iemand waarom gebruiken jullie mij Scoonmaakgoeroe twee middelen voor het schoonmaken van de douchehoek? Ik gebruik er maar één. Is je douchehoek schoon vroeg ik? Daarom gebruiken wij twee middelen voor het schoonmaken van de badkamer.

Op onze site vind je bij schoonmaaktips en tricks heel veel antwoorden op schoonmaak gerelateerde vragen.

Praat mee:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00