Filter zoekresultaat

Schoonmaakgoeroe blogt over:

Ondernemer zijn tijdens Corona en de waanzinnige desinfectie oorlog

corona desinfectie waanzin
Sinds het begin van de corona crisis zijn mij vele lucratieve aanbiedingen gedaan. Van duizenden flessen handgel tot honderdduizenden mondmaskers en handschoenen. Zelfs op het toppunt van de schaarste kon ik ruim inkopen. Ik werd voor gek verklaard dat ik, met het netwerk dat ik heb, in hoofdletters NEE zei tegen alle aanbiedingen.

Ondernemer zijn tijdens Corona en de waanzinnige desinfectie oorlog

Sinds het begin van de corona crisis zijn mij vele lucratieve aanbiedingen gedaan. Van duizenden flessen handgel tot honderdduizenden mondmaskers en handschoenen. Zelfs op het toppunt van de schaarste kon ik ruim inkopen. Ik werd voor gek verklaard dat ik, met het netwerk dat ik heb, in hoofdletters NEE zei tegen alle aanbiedingen.

 

Als ik ja had gezegd dan had ik nu zeer waarschijnlijk ergens in quarantaine in een hangmat gelegen tussen twee palmbomen op een exotisch eiland met een heerlijk drankje in mijn handen. Veel geld op mijn rekening, maar niet in het reine met mijn geweten.

Van een aantal zakelijke contacten  heb ik al gehoord dat ik niet een slimme ondernemer ben. Mijn antwoord is dan: “in jouw ogen niet, ik vind mezelf echter niet langer geloofwaardig als ik iets ga verkopen waar ik me tegen verzet”. Schijnveiligheid vind ik zeer kwalijk.

Uiteraard werk ik hard om met mijn site Schoonmaakgoeroe in mijn onderhoud te kunnen voorzien. Ik verkoop met liefde het mooie assortiment dat ik voer. Ik hoef gelukkig nooit na te denken wat heb ik ook al weer verteld. Ik verkoop namelijk geen onzin. Ik zal er financieel niet rijk door worden. Ik ben gelukkig in mijn werk en dat is voor mij het belangrijkst.

Delen in kennis dat is mijn missie als ondernemer

Eco vriendelijk of ego vriendelijk

Een paar weken na de start van de corona ellende merkte ik dat het ineens alleen nog maar ging over desinfecteren, desinfecteren en nog eens desinfecteren. Het leek ineens of de hele wereld waanzinnig was geworden door de dampen van allerlei exotische desinfectantia.

Dat de fundering van alles goede schoonmaak is, was in alle uitingen overboord gegooid. Zelfs een aantal gerenommeerde schoonmaak professionals spraken in hun boodschappen over desinfecteren zonder het belang van goed schoonmaak te benoemen. Zou het er misschien mee te maken hebben dat je aan desinfectiemiddelen en handgels veel geld verdient?

Veel meer dan aan schoonmaakmiddelen in ieder geval. Op vele plaatsen verschenen handgels en bij winkelwagentjes werd er driftig met allerlei vage middeltjes, die vooral antibacterieel waren, rond gespoten. Mensen deden hun best, echter wat duidelijk was te zien; zonder te weten hoe het hoort en dus moet.

Ik besloot daar wat mee te gaan doen

Kennis delen is mijn vak en missie. Samen met collega docent Rob heb ik een aantal video’s opgenomen waarin ik liet zien hoe je handen moet wassen. Hoe je handen moet desinfecteren en hoe je oppervlakken moet schoonmaken en daarna pas desinfecteert als dat nodig is.

 

De video’s en mijn blog werden goed opgepakt. Vele vragen heb ik mogen beantwoorden en in de pers werd er over geschreven(Schoonmaakjournaal ,Service Management en Clean Totaal). Wat na twee maanden een fijne boodschap was die ik ontving; “dankjewel dat we je video’s als lesmateriaal mochten gebruiken”.

desinfecteren

Corona en de waanzinnige desinfectie oorlog leiden tot angst

Ik ben een optimistisch mens. Ik heb werkelijk gedacht dat helder denken bij mensen weer terug zou komen. Helaas was de boodschap van het grote geld verdienen sterker. Het publiek werd constant belaagd met heftige angst boodschappen, net zoals propaganda tijdens een oorlog. Onderzoek heeft uitgewezen dat je bange mensen bijna alles kunt verkopen dat hun veiligheid biedt. Zo ook schijnveiligheid.

handgel en creme

Kijk bijvoorbeeld naar de desinfectiezuilen die bij ingangen van bedrijven en supermarkten staan. Bijna geen mens die goed weet hoe je op de juiste manier je handen moet desinfecteren. Maar oh oh oh wat voelen we ons veilig. Zo ook voor allerlei desinfectiemiddelen voor het desinfecteren bij jou thuis.

Ook hier geldt mensen doen maar wat en hebben niet in de gaten dat er voor goede desinfectie regels gelden waar je je aan MOET houden. Houd je je niet aan de regels van desinfectie dan is er ook weer sprake van schijnveiligheid.
Je denkt dat je het goed hebt gedaan, echter hetgeen je wilde bestrijden is nog aanwezig omdat je het niet goed hebt gedaan.

Gezond verstand kan een einde maken aan Corona en de waanzinnige desinfectie oorlog

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben niet tegen desinfecteren of veiligheid. Voor alle duidelijkheid: onnodig desinfecteren en schijnveiligheid zijn de zaken waar ik me druk over maak. Laten we weer terug gaan naar BNV. Wat is BNV? Dit staat voor boeren nuchtere verstand of met andere woorden laten we ons verstand weer gaan gebruiken.

Of we nou te maken hebben met een virus, bacterie of een schimmel. Alles begint bij schoonmaken. Na goed schoonmaken hoort er altijd de vraag gesteld te worden; heeft het nut als ik nu nog ga desinfecteren. Centre for Hygiene International (C4HI) is een bedrijf waar schoonmaak processen worden gevalideerd. Bij C4HI hangt het volgende tegeltje aan de muur:

desinfectie corona

Schoonmaakgoeroe, Corona en de waanzinnige desinfectie oorlog

Regelmatig word ik door verschillende media, bedrijven en particulieren benaderd voor antwoorden op vragen rond het corona virus. Ik geef graag antwoorden op deze vragen. Als ik daarmee een bijdrage kan leveren aan het wegnemen van de angst, dan werk ik daar graag aan mee. In dit interview op Nieuwsradio geef ik antwoord op een aantal vragen.

Vorige

Schoonmaken desinfecteren Corona

Microvezeldoeken verlagen desinfectie noodzaak met 99%

Volgende

Praat mee:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00