Filter zoekresultaat

Schoonmaakgoeroe is dé schoonmaak webshop voor iedereen die beter en vooral gemakkelijker wil schoonmaken.

bekijk de producten

Schoonmaaktip:

Laminaat schoonmaken

Alle tips gelezen? Ga dan naar onze stap-voor-stap instructies
Laminaat ziet er bij veel mensen streperig of vlekkerig uit. Waarom zou je nog genoegen nemen met strepen en vlekken op je laminaat? Op deze pagina lees je hoe óók jij kunt genieten van stralend schoon laminaat.

" Hoe laminaat schoonmaken " is een veel gebruikte zoekterm in de zoekmachines

Laminaat schoonmaken tips

Gezien het aantal hits over hoe je laminaat moet schoonmaken is dit voor veel mensen een lastige schoonmaak klus. Er worden veel goedbedoelde laminaat schoonmaken tips gegeven. Echter het uitvoeren van een aantal tips zal niet het gewenste resultaat geven. Hieronder ter illustratie een voorbeeld van een paar tips gevonden op het internet die uiteindelijk niet het gewenste resultaat geven bij het schoonmaken van je laminaat.

Laminaat schoonmaken ammoniak

Het klopt dat ammoniak de vettige laag die strepen op je laminaat veroorzaakt uiteindelijk zal verwijderen. Er kleven echter nogal wat nadelen aan het gebruik van ammoniak. Amoniak is bijzonder millieubelastend, amoniak stinkt en kan gevaarlijke gasvorming geven. Ammoniak is ook schadelijk voor je huid. Daarnaast moet je er voor waken dat ammoniak je laminaat niet beschadigt.

Laminaat schoonmaken groene zeep

Groene zeep zal ongetwijfeld voor een aantal schoonmaak werkzaamheden een prima middel zijn. Voor het schoonmaken van laminaat is het echter niet geschikt. Het probleem bij veel laminaat vloeren is dat ze er streperig uitzien. Vaak komt dit doordat de vloer wordt schoongemaakt met groene zeep. Omdat groene zeep als eigenschap heeft dat het een vettig laagje achterlaat, krijg je vervolgens strepen op je laminaat.

Schoonmaken laminaat stoomreiniger

Laminaat moet je met weinig water schoonmaken. De kans bestaat wanneer je met een stoomreiniger je laminaat gaat schoonmaken, het hete stoom tussen de naden van het laminaat wordt geblazen. De onderkant van de laminaatvloer wordt hierdoor vochtig met als mogelijk gevolg dat de vloer uiteindelijk gaat bollen. Dit is een niet te herstellen beschadiging. Kijk dus uit als je met een stoomreiniger je laminaat wilt schoonmaken.

Hoe moet je nou je laminaat schoonmaken dan wel doen? Het liefst op een manier die er voor zorgt dat je laminaat er stralend schoon uitziet en daarnaast moet je laminaat ook hygiënisch schoon zijn.

Wat is laminaat

Laminaat is een harde vloer, opgebouwd uit lagen. De kern van laminaat bestaat uit houtvezelplaat (HDF of MDF. Dit zijn in elkaar gedrukte houtvezels die vermengd zijn met kunsthars). Deze kern is voorzien van een laagje papier met een foto van hout. Uiteindelijk bepaalt deze foto het uiterlijk van laminaat. Bovenop de foto komt nog een harde, transparante slijtlaag. Onderop wordt het laminaat nog voorzien van een ‘tegenlaag’ . Deze tegenlaag houdt het opstijgende vocht tegen en voorkomt daardoor vervorming van de laminaatplanken. Dit alles wordt op elkaar geperst onder hoge druk en klaar is het laminaat!

Wij hebben producten voor schoon en streeploos laminaat

De drager van laminaat kan slecht tegen vocht. Het is dus zaak de laminaat vloer met zo weinig mogelijk water schoon te maken.

Kijk eens kritisch naar hoe jij je laminaat schoonmaakt en stel jezelf de volgende vraag; “maak ik daadwerkelijk met weinig water de vloer schoon?” Hoe lang blijft je vloer nat nadat je hem hebt schoongemaakt? Werk je nu met een dweil met een emmer water, of een mop in een zogenaamde persemmer? Vind je het echt gemakkelijk zoals je je vloer nu schoonmaakt? Of is het uiteindelijk een gedoe dat gesleep met emmers?

Is je laminaat vloer echt streeploos nadat je hem hebt schoon gemaakt? Zo nee, dan mag je vooral verder lezen hoe het ook anders kan. In ieder geval droger, 4 keer sneller en met meer gemak.

Laminaat reinigen volgens de methode van de Schoonmaakgoeroe

Het schoonmaken van je vloer is, behalve uit hygiëne oogpunt, ook belangrijk voor de uitstraling van je vloer. Vaak zien laminaat vloeren er streperig en vlekkerig uit. Een laminaat vloer die er streperig uitziet is het gevolg van verkeerd schoonmaken en-of gebruik van een verkeerd schoonmaakmiddel. Veel schoonmaakmiddelen laten een laagje achter, residu genoemd. Dit residu zorgt voor het streperige uiterlijk van je laminaat.

laminaat schoonmaken tips

De Schoonmaakgoeroe methode van laminaat schoonmaken kent niet de nadelen die andere methoden van werken wel kennen. De methode van schoonmaken met bijvoorbeeld het Profiline vloerreiniging systeem excellent heeft alleen maar voordelen. Als er dan toch een nadeel bedacht moet worden dan zou een nadeel kunnen zijn dat het om een compleet andere manier van denken en werken vraagt. De voordelen van de Schoonmaakgoeroe methode wegen hier desondanks gemakkelijk tegen op.

De voordelen van de Schoonmaakgoeroe methode bij het reinigen van laminaat zijn:

  • 4 keer sneller dan werken met een dweil of emmer met mop
  • Nauwelijks watergebruik, slechts 100ml water voor het schoonmaken van 30m2 laminaat
  • Slechts 1 ml schoonmaakmiddel voor het schoonmaken van 30m2 laminaat
  • Evika vloerreiniger eco geeft geen productopbouw op je laminaat, je laminaat zal streeploos opdrogen
  • Altijd werken met schoon materiaal
  • Je hoeft geen moppen of dweilen meer uit te spoelen, geen gesjouw meer met emmers water
  • Milieubewust

Laminaat schoonmaken tips in beeld.

 

Waarom kun je laminaat beter niet met schoonmaakazijn schoonmaken?

Schoonmaakazijn kan de lijm waarmee laminaat is gemonteerd oplossen.

Vorige

plavuizen schoonmaken

Linoleum schoonmaken

Volgende
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00