Filter zoekresultaat
Alle tips gelezen? Ga direct naar onze stap-voor-stap instructies

SCHOONMAAKTIP:

Plavuizen schoonmaken

Plavuizen schoonmaken wordt veel opgezocht op Google. Met de tips op deze pagina kun ook jij genieten van een schone plavuizen vloer.
natuursteen schoonmaken

Keramische vloer

Keramische vloertegels worden ook wel plavuizen genoemd. Als je plavuizen op je vloer hebt dan heb je een vloer die tegen een stootje kan. Een ander voordeel van een plavuizen vloer is dat deze redelijk gemakkelijk te onderhouden is.

Plavuizen schoonmaken hoeft dan ook geen ingewikkelde klus te zijn.

Met de middelen en materialen van Schoonmaakgoeroe is het schoonmaken van plavuizen in een handomdraai geklaard. Er zijn simpel gesteld een aantal basis regels waar je je bij het schoonmaken aan moet houden. Belangrijk is bijvoorbeeld dat je de plavuizen eerst stofzuigt voordat je de vloer gaat moppen of dweilen.

Plavuizen schoonmaken zoals professionals doen

Een hoogglans keramische vloer vraagt om meer onderhoud dan een vloer met een meer matte uitstraling. Hoe meer glans een vloer heeft, hoe meer vuil je er op ziet. Ervaring leert dat je op een plavuizen vloer niet moet werken met middelen op zeepbasis zoals groene zeep. Schoonmaken met zeep geeft een vettig laagje op je vloer en geeft een wat streperig en vlekkerig uiterlijk.

plavuizen schoonmaken

Op vloeren met plavuizen is het belangrijk dat je nooit te veel schoonmaakmiddel doseert. Verder is het aan te raden de vloer schoon te maken met een dweil of mop waarin microvezel is verwerkt. Een goede microvezel mop zorgt er voor dat het vuil effectief van je vloer wordt verwijderd.

Helemaal klaar met de doffe uitstraling van je plavuizen vloer? In de instructie plavuizen schoonmaken zie je hoe je de materialen gebruikt om je plavuizen vloer er weer stralend schoon uit te laten zien.
In de instructie video zie je dat we bij Schoonmaakgoeroe plavuizen schoonmaken met het Profiline vloerreiniging systeem.
Het profiline vloerreinigingssysteem is ook geschikt voor:

 

 

 

Hoe kun je het beste een plavuizen vloer schoonmaken?

In basis moet je heel simpel denken bij het plavuizen schoonmaken of een keramische vloer schoonmaken. Alles wat je toevoegt aan simpel is teveel en draagt bij aan een niet fraaie uitstraling van je vloer. Gebruik bij het schoonmaken van plavuizen en soortgelijke vloeren in ieder geval geen schoonmaakmiddelen waar zogenaamde verzorgende bestanddelen of wassen in zitten. Dit soort schoonmaakmiddelen laten een laagje achter op je vloer dat gaat strepen en vlekkerig wordt. Een keramische vloer maak je het beste alleen maar schoon met microvezel moppen. Een uitstekend mopsysteem voor deze vloer is het Evika vloerreinigingssysteem excellent en dan uitgevoerd met de White Magic mop.

Hoe Cercom Pietra blue ret schoonmaken?

Ik ontvang vaak vragen over het schoonmaken van vloeren, zo ook deze: Ik zou nog aan u doorgeven welke keramische tegel wij hebben liggen, aan de hand waarvan u het beste advies zou kunnen geven. Bij deze: de tegel die wij hebben is 0302-0377 CERCOM PIETRA BLUE RETT 100X100. Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet. Groet, Sandra (verdere gegevens ivm privacy weggelaten).      

Cercom Pietra blue ret is een keramische vloer
Een keramische vloer is in basis één van de gemakkelijkste vloersoorten om schoon te maken. Toch ervaren veel mensen problem met het schoonmaken en schoonhouden van keramische vloeren. Natuurlijk vraagt een hoogglans keramische vloer meer onderhoud dan een keramische vloer met een meer matte uitstraling. De reden is heel simpel. Op een hoogglans vloer zie je nou eenmaal meer vervuiling dan op minder glanzende variant. Besef jezelf dat goed als je een vloer gaat aanschaffen. Heb je een broertje dood aan schoonmaken of heb je niet de juiste schoonmaak materialen begin dan niet aan bijvoorbeeld een hoogglans keramische vloer.

Laminaat schoonmaken tips

Volgende