Filter zoekresultaat
Alle tips gelezen? Ga direct naar onze stap-voor-stap instructies

SCHOONMAAKTIP:

Stofwissen vloer

Om een vloer in optisch goede conditie te houden is het belangrijk deze te stofwissen voordat je hem gaat moppen/dweilen. Stofwissen van een vloer is een goed begin bij het schoonmaken van de vloer.
stofwissen vloer

Waarom moet je de vloer stofwissen voordat je hem schoonmaakt?

Als je in je huis een harde vloerbedekking hebt zoals een gietvloer, linoleum, laminaat, kurk of vinyl dan zul je deze regelmatig stofvrij moeten maken. Ga je een vloer moppen zonder hem eerst stofvrij te maken dan gaat het losse vuil zich hechten aan je vloer.

stofwissen vloerVoor het stofvrij maken van je vloer kun je natuurlijk een stofzuiger gebruiken. Wat veel gemakkelijker in gebruik is, is een stofwissysteem. Een voorbeeld van twee stofwis systemen zijn het Profiline excellent ceran stofwis systeem en het Profiline basic stofwis systeem.

Met een stofwis mop maak je de vloer beter stofvrij dan met een stofzuiger. Proefondervindelijk is bewezen dat er nog een enorme hoeveelheid los vuil door de stofwis mop van de vloer wordt verwijderd nadat er is stofgezogen.

Stofwissen vloer

Een groot voordeel van bijvoorbeeld het Profiline excellent ceran stofwis systeem is dat het op een gemakkelijke manier de vloer stofvrij maakt en gebruik maken van dure wegwerp doeken is niet langer nodig.
Na gebruik kan de stofwis mop uitgeborsteld worden of worden afgezogen met een stofzuiger. Is de microvezel stofwis mop te vuil geworden voor hergebruik dan kan deze worden gewassen in een wasmachine. Was op 60 graden, zonder wasverzachter en zuig de stofwis mop uit voordat hij in de wasmachine gaat. Na drogen is de stofwismop geschikt voor het volgende gebruik.

In deze video stofwissen vloer zie je hoe je de vloer wist.

Vorige

Natuursteen schoonmaken

Badkamer schoonmaken

Volgende