Filter zoekresultaat

Schoonmaaktip

Badkamer schoonmaken

Badkamer schoonmaken tips; op deze pagina vind je allerlei handige tips voor het perfect schoonmaken van je badkamer. Als jij ook een glanzend schone badkamer wilt, lees dan vooral verder.
Direct naar het stappenplan

Badkamer schoonmaken in 15 minuten

Heb je geen zin om alles te lezen en wil je gelijk een goede werkinstructie ga dan naar de pagina handleidingen badkamer schoonmaken.

 

Snel badkamer schoonmaken tips

Dit typte ik in tijdens het zoeken op internet. De tekst badkamer schoonmaken in 15 minuten of varianten daarop zag ik een aantal keren voorbij komen op Google. De tips die je daar leest zijn vaak broodje aap verhalen en je mag jezelf afvragen hoe je in 15 minuten een badkamer goed kunt schoonmaken.

Wil je met goed resultaat een badkamer schoonmaken …

Dan ben je hier op de goede plek aanbeland. Op deze pagina badkamer schoonmaken tips lees je hoe je een badkamer schoonmaakt zoals een professional dat doet. Als je tegels nog nat zijn na het schoonmaken ziet het er meestal nog goed uit. Kijk echter na het opdrogen nog eens goed.. ziet het er nog steeds glanzend schoon uit? Zo ja dan hoef je niet verder te lezen.

Is het resultaat toch niet helemaal naar wens en wil je dat je schoonmaak inspanning goed resultaat heeft, dan lees je op deze pagina de tips die je helpen om je badkamer écht schoon te krijgen.

 

Op onze blog pagina lees je meer over de onmogelijkheid van je badkamer schoonmaken in 15 minuten.

Je badkamer schoonmaken en schoon houden vraagt om specifieke kennis

Een nieuw opgeleverde badkamer ziet er fraai uit. De tegels glanzen, de voegen zijn schoon en de douchedeur ziet er stralend uit. Het is bijna zonde de badkamer in gebruik te gaan nemen. Waarschijnlijk weet je uit ervaring dat met name de douchehoek er niet lang blinkend nieuw uit blijft zien.

Tijdens het douchen komen diverse soorten vuil op je tegels, douchewand en tussen de voegen. De vervuiling die je aantreft is: zeep en shampoo resten, kalkzeep, huidvet en kalk. Kalk zie je het best op de kraan, met name aan de warm water kant. Kalkzeep vermengd met huidvet zie je het best op de douche wand en douche vloer. Dit ziet er uit als een wat grauwe aanslag. Na langer gebruik van de badkamer wordt het zicht door je eens zo stralende douchecabine een stuk minder. Het glas begint er aardig vlekkerig uit te zien. Je badkamer schoonmaken begint actueel te worden.

badkamer schoonmaken is al een tijdje geleden

Badkamer schoonmaken met schoonmaakmiddelen uit de supermarkt of bouwmarkt

Het wordt tijd om de badkamer schoon te gaan maken. Je doet een greep in je aanrechtkastje waar een ruime keuze is te vinden van allerlei soorten badkamerreinigers. Het gemiddelde aanrechtkastje is een afspiegeling van menig tv reclame. De commercials die gaan over badkamer schoonmaken laten een vrolijk kijkend model zien, alsof een badkamer schoonmaken een leuke klus is. Het model spuit badkamerreiniger X op een zwaar vervuilde tegel, direct wordt met de douchekop het middel afgespoten. Vervolgens is een badkamertegel te zien die er nog glanzender uitziet dan toen hij nieuw was. De dame laat een stralende lach zien, een wonder is geschied.

Met het wondermiddel uit de reclame ga je aan de slag in je badkamer. Je verlangt er naar dat je badkamer er weer als nieuw uit gaat zien. Je spuit net als in de reclame badkamerreinger X op de tegels en douchewand. Voor alle zekerheid boen je nog even met een schuurspons. Met de douchekop spuit je alles af.

En? Is alles schoon? Zeg je nu: “Ja” dan behoor je tot de grote minderheid. De praktijk is helaas anders. Na opdrogen van de badkamertegels en de douchewand is te zien dat een groot deel van de vervuiling nog aanwezig is. Wat zou het mooi zijn als een badkamer schoonmaken echt zo simpel zou gaan zoals de tv reclames doen geloven.

TV reclames over schoonmaken komen hun belofte niet na

Een badkamer schoonmaken gaat niet goed zoals je het nu doet

Het schoonmaken van een badkamer is niet een kwestie van het opspuiten van een schoonmaakmiddel en weer afspuiten, wat voor een middel je ook gebruikt. De badkamer schoonmaken is een inspanning. Tijdens het douchen of baden komt er veel vuil los dat zich vast zet op je badkamertegels of douchewand. Het zijn verschillende soorten vuil die je niet met één schoonmaakmiddel kunt verwijderen. Voor het schoonmaken van je vieze badkamer heb je twee schoonmaakmiddelen nodig: een ontvetter en een ontkalker. Bij Schoonmaakgoeroe maken we gebruik van professionele schoonmaakmiddelen die de badkamer écht schoonmaken.

badkamer schoonmaken met 2 schoonmaakmiddelen

Hoe vaak moet je je badkamer schoonmaken?

Je kunt een badkamer schoonmaken in twee soorten van schoonmaken verdelen: de regelmatige schoonmaak en de periodieke schoonmaak (het ontkalken van je badkamer).

badkamer schoonmaken Regelmatige schoonmaak van met name je douchehoek houdt in dat je minimaal twee keer per week je tegels en douchewand schoonmaakt met een badkamerreiniger.
Na het douchen spuit je vanuit een sprayflacon, met daarin een oplossing van de badkamerreiniger, op een schuurspons en ‘schuur’ je alle tegels en het glas. Daarna spoel je af. Doe je dit regelmatig dan voorkom je een snelle opbouw van huidvet en kalk op je badkamertegels en douchewand. Ook het ontstaan van vieze voegen stel je hiermee uit. Om de werkzaamheden inzichtelijk te maken hebben we een handleiding pagina badkamer schoonmaken. Hier lees je precies hoe je op een efficiënte manier je badkamer in een nette staat houdt.

Om je badkamer er langer schoon uit te laten zien is het een tip om na het douchen de tegels, de douchewand en de kraan af te drogen met je handdoek. Door dit te doen voorkom je dat vervuiling zich snel afzet op je badkamertegels en glazen wand. Nadrogen met een handdoek zorgt er voor dat je minder vaak met schoonmaakmiddelen je douchehoek hoeft schoon te maken. Vind je het nadrogen met een handdoek te veel gedoe dan is regelmatig schoonmaken belangrijk.

Tip hoe badkamer tegels schoonmaken

Het schoonmaken van de badkamertegels kun je natuurlijk doen met behulp van een microvezeldoek. Op deze site laten we zien hoe je professionele schoonmaaktechnieken thuis kunt toepassen. In de professionele schoonmaak wordt er voor het schoonmaken van de tegels steeds vaker een zogenaamd sanitairmop systeem toegepast.

Met het sanitairmop systeem maak je zonder bukken en met weinig inspanning je badkamertegels schoon. De sanitairmop neemt al het vuil dat op je tegels zit op. Het is een moderne manier van schoonmaken die je nu ook thuis kunt toepassen. Het grote voordeel van dit systeem is dat je ook niet langer een trapje nodig hebt bij het schoonmaken van tegels waar je net niet bij kunt. Op de handleiding pagina instructie tegels schoonmaken zie je hoe je de tegels schoonmaakt met het sanitairmop systeem.

Tip voegen badkamer schoonmaken

Een veel gestelde vraag bij Schoonmaakgoeroe is; ‘hoe krijg ik de vieze voegen in mijn vloer schoon?’ Heb je eenmaal vieze voegen dan zul je de vloer moeten schrobben om de voegen schoon te maken. Vieze voegen in je vloer kun je schoonmaken met de Evika ontvetter.

Hoe ontstaan vieze voegen in je badkamer

In een badkamer heb je te maken met veel losse vervuiling op de vloer. Bij het uit of aankleden verlies je veel huidschilfers en haren. Verder geven een handdoek en kleding veel stof af. Dit komt allemaal op de vloer te liggen. Veel mensen moppen of dweilen de vloer in de badkamer zonder deze vooraf te stofzuigen. Het losse vuil komt in de voegen met als gevolg vieze voegen. Ook wordt er vaak met vervuild water gewerkt met een mop. Nadat je een mop of dweil één keer hebt uitgespoeld is het water vies. De rest van je badkamer dweil je dus met vies water. Ook dit vervuild de voegen.

Tip: vieze voegen badkamer schoonmaken voorkomen

Voordat je de badkamer of wc gaat schoonmaken is het dus belangrijk de vloer te stofzuigen. Door de vloer van de je badkamer of wc te stofzuigen voorkom je dat het losse vuil dat op je vloertegels ligt tussen je voegen komt tijdens het dweilen of moppen. Als los vuil in de voegen nat wordt tijdens het moppen dan wordt het gehecht vuil en dat laat je voegen er vies uitzien.

Verder is het belangrijk je badkamer vloer altijd met een schone mop schoon te maken. Het beste kun je dat doen met een microvezel mop. De White Magic mop is bijvoorbeeld een perfecte mop voor het schoonmaken van je badkamervloer.

Badkamer schoonmaken met een allesreiniger

Veel mensen maken hun badkamer schoon met een allesreiniger. Lichte vervuiling verwijder je met een allesreiniger. In een badkamer echter en dan met name in de douchehoek is de vervuiling niet licht te noemen. Een allesreiniger is een neutraal schoonmaakmiddel dat alleen lichte vervuiling verwijdert. De definitie van een allesreiniger is dat het alles reinigt maar niet alles schoonmaakt.

Je hebt dus krachtigere middelen nodig voor het schoonmaken van je badkamer. Op de handleiding pagina over het reinigen van de badkamer lees je hoe je dat doet.

 

t

Schoonmaakhandleiding - stap voor stap

Regelmatige schoonmaak

Bij het schoonmaken van je badkamer is de ene plek in de badkamer viezer dan de andere plek. De meest vervuilde plaatsen in je badkamer zijn je douchehoek en de wastafel. Met name de douchehoek us belangrijk om regelmatig schoon te maken. Niet alleen uit hygiëne oogpunt maar ook om het opbouwen van kalk en vieze voegen zo veel mogelijk te voorkomen.  Een regelmatig goed uitgevoerde schoonmaak zorgt er voor dat je in de intensieve ontkalken klus minder vaak hoeft uit te voeren.

Stappenplan

 1. Ruim de vloer leeg, zet je spullen even buiten de deur.
 2. Het is belangrijk de vloer van je badkamer te stofzuigen, hiermee voorkom je dat de voegen in je vloer snel vies worden.
 3. In de afvoerput van je douche en wastafel zitten meestal haren. Deze kan je weghalen met een stukje wc papier.
 4. Vul een sprayflacon met koud water en voeg 5ml sanitairreiniger toe.
 5. Zorg er voor dat de spray kop niet op nevelen staat maar op een straal.
 6. Neem een schuurspons met een wit schuur oppervlak en maak deze nat onder de kraan.
 7. Ga nu vanuit de sproeiflacon de schuurspons inspuiten met de oplossing van de badkamerreiniger. Spuit hierbij op het schuurgedeelte van de schuurspons.
 8. Ga nu met de schuurspons alle tegels, de douchewand en de kraan goed opschuren.
 9. Denk er om dat je de voegen ook goed schuurt, hier hoopt zich veel vuil op.
 10. Als je wat oudere voegen hebt die wat dieper liggen kun je de voegen ook borstelen met een tandenborstel.
 11. Indien de schuurspons droog begint te worden, spuit deze dan vanuit de sproeiflacon weer vochtig met de oplossing badkamerreiniger.
 12. Schuur ook goed alle randjes en de kitvoeg.
 13. Als je alles goed hebt geschuurd dan ga je alles afspoelen met de douchekop met koud water.
 14. Je kunt nu alles laten drogen, als je het fijn vindt mag je alles natuurlijk ook nadrogen. Het beste kun je hier een microvezeldoek voor gebruiken.
 15. Spuit de schuurspons nog een keer in en schuur nu goed de wastafel en de kraan.
 16. Spoel de wastafel en de kraan goed na en neem alles af met een microvezeldoek.
Download InstructieDownload deze instructie als PDF

Nieuwe kit ivm schimmel en vuil, hoe nu netjes houden?

kitnaad schoonmaken

Beste Schoonmaakgoeroe, as maandag wordt onze douche opnieuw gekit en gevoegd ivm schimmel en vuil. Nu wil ik dit natuurlijk graag mooi houden en kwam ik jouw producten tegen. Hoe vaak is het nodig om de douchecabine intensief te reinigen met de ontvetter erbij en hoe vaak met alleen de sanitairreiniger? Groeten, M van der W

Als reactie op de vraag van M wil ik graag het volgende schrijven; hoe vaak je een douchecabine moet schoonmaken hangt af van een aantal factoren. Een aantal factoren zijn bijvoorbeeld:
Hoeveel personen maken er gebruik van de douche
Hoe vaak douchen deze personen
Is er sprake van hard water
Wat voor een zeep wordt er gebruikt
Wordt de douchecabine na het douchen gedroogd met bijvoorbeeld de handdoek
Een eenvoudige vraag is dus niet simpel te beantwoorden.

Hoe een douche schoonmaken

Tijdens het douchen ontstaat er op de badkamertegel en in de voegen een aanslag van huidvetten, kalkzeep, kalk, zeep en- shampoo resten. Een misverstand is dat je al deze vervuiling goed kunt wegkrijgen met één schoonmaakmiddel. Als je lang genoeg boent dan is dat ook zo. Echter als je gaat voor efficiënt schoonmaken dan kun je beter twee schoonmaakmiddelen gebruiken. Te weten een ontvetter en een ontkalker. Huidvetten, kalkzeep en zeep-en shampoo resten verwijder je met een ontvetter (alkalisch middel). Kalk verwijder je met een ontkalker. In de meeste douches is er sprake van meer vervuiling dat verwijderd moet worden met een ontvetter dan een ontkalker.

Advies douche schoonhouden

Plaats in je douchehoek een sprayflacon met daarin een oplossing ontvetter. Stel dat er elke dag gebruik wordt gemaakt van de douche door meerdere mensen dan zou mijn advies zijn om om de dag de oplossing ontvetter te gebruiken. Spuit na het douchen wat vanuit de sprayflacon op een schuurspons en schuur daar de tegels en de douchewand mee. Spoel alles af met de douchekop.Je zou hierna de douchehoek nog na kunnen drogen. Als je dit trouw blijft uitvoeren dan zul je er achter komen dat de intensieve schoonmaak van je badkamer heel lang uitgesteld kan worden. Goede regelmatige schoonmaak zorgt ervoor dat er weinig kalkvorming zal plaats vinden in je douche. Als je dan toch een keer een intensieve schoonmaak moet uitvoeren, gebruik dan altijd eerst de ontvetter en daarna de ontkalker.

Iets wat kapot is kun je niet herstellen door schoonmaken

Bij Schoonmaakgoeroe komt er heel af en toe een mail binnen met de opmerking: “ik heb alles gedaan zoals het in de video gaat en toch is het niet schoon”. Uiteraard is een tevreden klant prettig en als dat nog niet zo is dan zullen wij er alles aan doen om een probleem op te lossen. Best wel regelmatig zijn de verwachtingen hoger dan wat er mogelijk is. Tegels en voegen die sterk vervuild zijn, daar moet je een inspanning leveren om ze schoon te krijgen. Het is niet vreemd dat je de schoonmaakhandelingen een keer moet herhalen om het schoon te krijgen. Wondermiddelen bestaan niet en een middel dat het er in één keer afkrijgt zal beschadigingen maken ( denk bijvoorbeeld aan zoutzuur).
Beschadiging is meestal een reden als een klant niet tevreden is. Er komen wel eens foto’s mee met het bericht. Als deze dan uitvergroot worden dan is er vaak te zien dat de (kit) voegen of de douchewand beschadigd zijn. Een beschadiging kun je met schoonmaken niet omkeren.
Vaak zeg ik; ” Als er een deuk in een auto zit dan kun je hem zo vaak schoonmaken en poetsen als je wilt, de deuk zal je echter blijven zien”.

Vorige

Stofwissen vloer

badkamer ontkalken tips

Volgende
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00