Nieuwe kit ivm schimmel en vuil, hoe nu netjes houden?

Beste Schoonmaakgoeroe, as maandag wordt onze douche opnieuw gekit en gevoegd ivm schimmel en vuil. Nu wil ik dit natuurlijk graag mooi houden en kwam ik jouw producten tegen. Hoe vaak is het nodig om de douchecabine intensief te reinigen met de ontvetter erbij en hoe vaak met alleen de sanitairreiniger? Groeten, M van der W
Als reactie op de vraag van M wil ik graag het volgende schrijven; hoe vaak je een douchecabine moet schoonmaken hangt af van een aantal factoren. Een aantal factoren zijn bijvoorbeeld:
Hoeveel personen maken er gebruik van de douche
Hoe vaak douchen deze personen
Is er sprake van hard water
Wat voor een zeep wordt er gebruikt
Wordt de douchecabine na het douchen gedroogd met bijvoorbeeld de handdoek
Een eenvoudige vraag is dus niet simpel te beantwoorden.
Hoe een douche schoonmaken
Tijdens het douchen ontstaat er op de badkamertegel en in de voegen een aanslag van huidvetten, kalkzeep, kalk, zeep en- shampoo resten. Een misverstand is dat je al deze vervuiling goed kunt wegkrijgen met één schoonmaakmiddel. Als je lang genoeg boent dan is dat ook zo. Echter als je gaat voor efficiënt schoonmaken dan kun je beter twee schoonmaakmiddelen gebruiken. Te weten een ontvetter en een ontkalker. Huidvetten, kalkzeep en zeep-en shampoo resten verwijder je met een ontvetter (alkalisch middel). Kalk verwijder je met een ontkalker. In de meeste douches is er sprake van meer vervuiling dat verwijderd moet worden met een ontvetter dan een ontkalker.
Advies douche schoonhouden
Plaats in je douchehoek een sprayflacon met daarin een oplossing ontvetter. Stel dat er elke dag gebruik wordt gemaakt van de douche door meerdere mensen dan zou mijn advies zijn om om de dag de oplossing ontvetter te gebruiken. Spuit na het douchen wat vanuit de sprayflacon op een schuurspons en schuur daar de tegels en de douchewand mee. Spoel alles af met de douchekop.Je zou hierna de douchehoek nog na kunnen drogen. Als je dit trouw blijft uitvoeren dan zul je er achter komen dat de intensieve schoonmaak van je badkamer heel lang uitgesteld kan worden. Goede regelmatige schoonmaak zorgt ervoor dat er weinig kalkvorming zal plaats vinden in je douche. Als je dan toch een keer een intensieve schoonmaak moet uitvoeren, gebruik dan altijd eerst de ontvetter en daarna de ontkalker.
Iets wat kapot is kun je niet herstellen door schoonmaken
Bij Schoonmaakgoeroe komt er heel af en toe een mail binnen met de opmerking: “ik heb alles gedaan zoals het in de video gaat en toch is het niet schoon”. Uiteraard is een tevreden klant prettig en als dat nog niet zo is dan zullen wij er alles aan doen om een probleem op te lossen. Best wel regelmatig zijn de verwachtingen hoger dan wat er mogelijk is. Tegels en voegen die sterk vervuild zijn, daar moet je een inspanning leveren om ze schoon te krijgen. Het is niet vreemd dat je de schoonmaakhandelingen een keer moet herhalen om het schoon te krijgen. Wondermiddelen bestaan niet en een middel dat het er in één keer afkrijgt zal beschadigingen maken ( denk bijvoorbeeld aan zoutzuur).
Beschadiging is meestal een reden als een klant niet tevreden is. Er komen wel eens foto’s mee met het bericht. Als deze dan uitvergroot worden dan is er vaak te zien dat de (kit) voegen of de douchewand beschadigd zijn. Een beschadiging kun je met schoonmaken niet omkeren.
Vaak zeg ik; ” Als er een deuk in een auto zit dan kun je hem zo vaak schoonmaken en poetsen als je wilt, de deuk zal je echter blijven zien”.