Filter zoekresultaat

Schoonmaakgoeroe is dé schoonmaak webshop voor iedereen die beter en vooral gemakkelijker wil schoonmaken.

bekijk de producten

Schoonmaaktip:

Linoleum schoonmaken / Marmoleum schoonmaken

Alle tips gelezen? Ga dan naar onze stap-voor-stap instructies
Op deze pagina linoleum schoonmaken vind je veel tips die het schoonmaken van linoleum vergemakkelijken.

" Hoe linoleum schoonmaken " is een veel gebruikte zoekterm in de zoekmachines

Linoleum schoonmaken wordt als lastig ervaren

Linoleum ook wel marmoleum genoemd is een ongelooflijk sterke vloer die, mits op de goede manier schoongemaakt, jaren mee gaat. Op deze pagina lees je een aantal tips die het schoonmaken van je linoleum vergemakkelijken. Wil je gelijk zien hoe je linoleum schoonmaakt dan lees je dat op instructie marmoleum schoonmaken

linoleum schoonmaken

Wat is Linoleum / Marmoleum

Linoleum/marmoleum is gemaakt van natuurlijke, veelal hernieuwbare grondstoffen. De grondstoffen van linoleum zijn: lijnzaadolie, pijnhars, vulmiddel (kurk of houtmeel), kalksteen, jute en een pigment. Linoleum is meer bekend onder de naam Marmoleum. Marmoleum is een merknaam van Forbo. Marmoleum = linoleum. Forbo is de grootste en meest bekende fabrikant van linoleum (marmoleum). Een andere producent van linoleum is DLW.

Linoleum is, mits goed behandeld, een duurzame vloerbedekking die voor een prachtige warme uitstraling kan zorgen. Linoleum wordt het meest gelegd in een professionele omgeving zoals kantoren en scholen. Steeds meer mensen zien de natuurlijke uitstraling van deze vloerbedekking en leggen linoleum/marmoleum thuis als vloerbedekking. Omdat linoleum/marmoleum een natuurlijke basis heeft kun je niet zo maar willekeurig welk middel dan ook op deze vloer gebruiken.

Linoleum / Marmoleum schoonmaken in een professionele omgeving

In een professionele omgeving wordt er meestal schoongemaakt door een schoonmaakbedrijf. De meeste schoonmaakbedrijven weten prima hoe ze linoleum/marmoleum moeten onderhouden. Vaak worden marmoleum vloeren op scholen en kantoren in de was gezet, ook wel polymeer genoemd. Het polymeren van linoleum/marmoleum vloeren wordt gedaan om de vloer te beschermen. In een professionele omgeving wordt de vloer immers intensief belopen. Het in de was zetten van linoleum/marmoleum kun je thuis beter niet doen, omdat je dit niet mooi kunt houden.

Linoleum / Marmoleum schoonmaken thuis

Linoleum / marmoleum schoonmaken is relatief eenvoudig. Er zijn echter wel een paar zaken waar je rekening mee dient te houden, wil je kunnen genieten van een langdurig fraaie uitstraling van je linoleum/marmoleum vloer. Zoals eerder gezegd kun je je linoleum/marmoleum thuis beter niet in de polymeer zetten. Een polymeer op je vloer zal de natuurlijke uitstraling van linoleum/marmoleum verstoren. Op de vloer komt een onnatuurlijke glans en een groot nadeel van een glanzende linoleum/marmoleum vloer is dat je elke oneffenheid in de ondervloer duidelijk ziet. Verder zul je je gaan storen aan elk krasje en ook het kleinste stofplukje zie je duidelijk liggen.

Linoleum/marmoleum schoonmaken kun je het beste zo simpel mogelijk houden. Je kunt de vloer het beste stofwissen of stofzuigen en aansluitend schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel.
Het gebruik van een neutraal schoonmaakmiddel is belangrijk. Een belangrijk bestanddeel van linoleum/marmoleum is namelijk lijnolie. Als je alkalische (ontvettende) schoonmaakmiddelen gaat gebruiken dan zullen deze stukje bij beetje de lijnolie oplossen in de linoleum/marmoleum. Dit zal uiteindelijk je linoleum/marmoleum vloer beschadigen en al met al de levensduur verkorten.

Waarmee kun je linoleum / marmoleum het beste schoonmaken?

Vaak ziet linoleum / marmoleum er vlekkerig en streperig uit. Dat komt meestal doordat er niet correct wordt schoon gemaakt of een ongeschikt schoonmaakmiddel wordt gebruikt. Er zijn nog al wat schoonmaakmiddelen te koop die veel residu achterlaten op je vloer na het schoonmaken.

Linoleum schoonmaken zonder strepen en vlekken

Zolang de vloer nog nat is dan ziet hij er goed uit, echter na het opdrogen zie je de strepen en vlekken. De methode van schoonmaken die Schoonmaakgoeroe adviseert kent deze nadelen niet. Schoonmaakgoeroe adviseert het Profiline vloerreinigingssysteem dat in een aantal varianten leverbaar is. De methode van schoonmaken zal wennen zijn, het heeft echter een groot aantal voordelen t.o.v. hoe er nu wordt schoongemaakt.

Voordelen van de linoleum schoonmaak methode van de Schoonmaakgoeroe:

  • Enorme tijdbesparing, werkt 4 keer sneller dan werken met een dweil of emmer met mop
  • Zeer zuinig met water, slechts 150ml water voor 30m2 linoleum schoonmaken
  • Slechts één ml schoonmaakmiddel voor voor 30m2 linoleum / marmoleum schoonmaken
  • Evika vloerreiniger eco laat geen residu achter op je vloer, je linoleum/marmoleum zal dus streeploos en vlekvrij opdrogen
  • Je werkt altijd met schone materialen
  • Het uitspoelen van dweilen of een mop behoort tot de verleden tijd, geen gesjouw meer met emmers water
  • Met respect voor het milieu

Linoleum schoonmaken in beeld:

Linoleum vloer laten glanzen, hoe doe je dat?

Regelmatig komen er bij Schoonmaakgoeroe vragen binnen over vieze linoleum vloeren. Zo ook over hoe je linoleum vloeren kunt laten glanzen. Allereerst kun je jezelf de vraag stellen of je wilt dat je linoleum vloer glanst. Immers, hoe meer je vloer glanst, hoe meer vuil je er op ziet. Als je meer glans op je linoleum vloer wilt dan zul je er was of polymeer op moeten smeren. Dit is een klus die vraagt om nauwkeurig werken. Omdat onze ervaring is dat het vaak mis gaat met dit soort werkzaamheden hebben we bij Schoonmaakgoeroe besloten om geen vloerwassen en polymeren te verkopen. Je kunt ons altijd vragen om advies, we hebben veel contacten met professionele bedrijven die jouw linoleum vloer weer kunnen laten glanzen door een polymeer aan te brengen.

Vorige

Laminaat schoonmaken tips

Natuursteen schoonmaken

Volgende
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00