Filter zoekresultaat

Schoonmaakgoeroe is dé schoonmaak webshop voor iedereen die beter en vooral gemakkelijker wil schoonmaken.

bekijk de producten

Schoonmaaktip:

wc schoonmaken

Alle tips gelezen? Ga dan naar onze stap-voor-stap instructies
Een wc schoonmaken kan iedereen. Echter een wc hygiënisch schoonmaken daar gaat het nog wel eens mis. Op deze pagina over wc schoonmaken kun je lezen hoe je op een gemakkelijke manier en vooral meer hygiënische manier je wc kunt schoonmaken.

Een wc schoonmaken kan iedereen

Een wc schoonmaken, dat kan iedereen toch? Een toilet hygiënisch schoonmaken lukt lang niet iedereen. Nou zul je misschien denken wat is er nou zo moeilijk aan het schoonmaken van een wc? Er is nogal een verschil tussen schoonmaken en hygiënisch schoonmaken.

wc schoonmakenDe wc is één van de meest vieze plekken in huis. Tijdens het geven van trainingen binnen ziekenhuizen en schoonmaakbedrijven laten de cursisten vele manieren van het schoonmaken van het toilet zien. Een groot aantal van deze cursisten maakt de wc hygiënisch schoon. Echter bij een even groot aantal cursisten is het toilet na het schoonmaken meer vervuild dan voor het schoonmaken. Een wc schoonmaken lijkt simpel.

Wil je een wc echter zodanig schoonmaken dat hij écht schoon is na het schoonmaken, daar komt een stukje kennis bij kijken. Deze kennis delen wij hier graag met jou! Een video over wc schoonmaken is één van onze hulpmiddelen.

Handleiding wc schoonmaken

Je kunt lezen hoe de meeste mensen het doen om uiteindelijk aan te komen bij een duidelijke handleiding hoe je de wc het beste kunt schoonmaken. Deze handleiding voor de wc schoonmaken heeft dezelfde manier van werken zoals er in een ziekenhuis schoongemaakt dient te worden.

Hoe gaat een wc schoonmaken meestal?

Vaak maken we de wc schoon op de manier zoals we het van onze ouders of verzorgers hebben geleerd. Je doet gewoon wat je als kind je ouders hebt zien doen. Hier denk je waarschijnlijk niet eens over na. Waarom zou je ook? We praten over het schoonmaken van een wc, niet echt een boeiend onderwerp tijdens een verjaardagsfeestje, toch?

Ga je echter na een druk bezocht verjaardagsfeestje bij jou thuis, naar het toilet dan zal deze er zeer waarschijnlijk niet echt tiptop meer uit zien. De kans dat je de wc gaat schoonmaken na het feestje is niet echt groot, je rolt waarschijnlijk liever je bed in. De volgende dag zal de vervuiling lekker ingedroogd zijn. Met opgestroopte mouwen ga je aan de slag.

Moet een wc niet ontsmet worden?

Een emmer, waar een beste scheut allesreiniger aan wordt toegevoegd, wordt gevuld met heet water. In de wc wordt royaal onder de rand de wc reiniger gespoten. Lekker handig zo’n zwanenhals, dan kun je goed onder de rand spuiten.

Of als je nog op de manier werkt zoals je moeder dat doet, doe je royaal bleekwater in je wc pot. Je moet de wc pot tenslotte ontsmetten, smerig al die bacteriën, je zou er ziek van kunnen worden. Je maakt je doekje nat in de emmer met water en begint met schoonmaken van de deur, de wastafel, de kraan. Je spoelt het doekje uit en maakt de tegels rond de wc pot schoon. Goed boenen want ze zitten vol met urine spetters. Hè bah waarom gaan die kerels niet zitten als ze moeten plassen.

Het schoonmaakdoekje wordt weer uitgespoeld en nu krijgt de wc een schoonmaakbeurt. Tussendoor het doekje nog een keer uitspoelen. Je kunt aan het vieze water zien dat de wc echt aan een goede schoonmaakbeurt toe was.

Is de wc echt schoon geworden?

Wellicht maak jij je wc op een andere manier schoon. Het is in ieder geval wel te hopen want bovenstaande weergave is niet echt een goed voorbeeld van hygiënisch een wc schoonmaken. Het is echter wel zoals het vaak gedaan wordt.

Deze pagina over het schoonmaken van de wc is bedoeld om het beter en makkelijker te kunnen doen. De tips die,  als je verder leest, gegeven worden zijn handleidingen voor een professionele en dus betere aanpak. Het is echter niet gemakkelijk mensen te overtuigen dat het ook anders kan. Veel mensen houden vast aan wat ze altijd al gedaan hebben; ik heb het altijd zo gedaan, ik heb nooit klachten gehoord, het zal dus heus wel goed zijn. Een andere manier van werken vraagt om een bereidheid om minimaal nieuwsgierig te zijn en eens iets nieuws uit te willen proberen. Wat heb je te verliezen? Laat je verwonderen.

Wat ging er mis bij het wc schoonmaken de dag na het feestje?

Er zijn een aantal verbeterpunten. Het begint al met de flinke scheut allesreiniger. Belangrijk is een schoonmaakmiddel altijd goed te doseren. Te veel schoonmaakmiddel is niet goed voor je portemonnee, slecht voor het milieu en je laat een vettig laagje na op het oppervlak dat je hebt schoongemaakt. Veel mensen gebruiken heet water bij het schoonmaken, ze denken dat dit nodig is om bacteriën dood te maken. Gebruik maken van heet water is slecht voor je huid en slecht voor veel schoonmaakmiddelen. Beter is het om water te gebruiken met een maximale temperatuur waarin je een baby baddert. Royaal de wc reiniger onder de rand spuiten heeft helemaal geen zin. Veel schoonmaakmiddel maakt echt niet beter schoon en bovendien is het ook weer slecht voor je beurs en het milieu. Het gebruik maken van bleekwater bij de wc schoonmaken komt helaas in veel huishoudens nog voor.

Gebruik maken van bleekwater staat gelijk aan het dumpen van motorolie in de sloot

Het gebruik maken van bleekwater of chloor is een overblijfsel uit grootmoeders tijd. Een diep gewortelde overtuiging bij menigeen dat je bij het toilet schoonmaken bleekwater nodig hebt. Een taai onderwerp tijdens schoonmaak cursussen de cursisten te overtuigen dat je bij het schoonmaken van de wc echt geen bleekwater nodig hebt. Bleekwater is geen schoonmaakmiddel, het is een bleekmiddel. Het woord zegt het al, het vuil wordt gebleekt in plaats van verwijderd. Vaak is de gedachte ook, bij het gebruik maken van bleekwater, dat de wc ontsmet moet worden. Waar die gedachte vandaan komt is een raadsel. Waarom zou je een wc moeten ontsmetten? Je kookt er toch geen soep in. Wist je trouwens dat zelfs in een ziekenhuis een wc niet ontsmet wordt. Dat hoeft ook niet. Het enige dat je hoeft te doen is goed schoonmaken.

In een ziekenhuis wordt een wc alleen ontsmet als er sprake is van een resistente bacterie die bestreden moet worden. Dit ontsmetten gebeurt volgens strenge regels aangaande manier van schoonmaken, dosering en inwerktijd van het chloor. Als dit niet goed gebeurt wordt de resistente bacterie niet dood gemaakt. De kans dat jij thuis te maken hebt met een resistente bacterie is kleiner dan de kans de hoofdprijs in de staatsloterij te winnen. Gebruik maken van bleekwater wordt ook wel het ervaren van schijn veiligheid genoemd.

WC schoonmaken

Tijdens het schoonmaken wordt het schoonmaakdoekje regelmatig uitgespoeld in de emmer met water. Het water wordt steeds viezer. Je maakt dus ‘schoon’ met vies water. Dit betekent dat als je in de verkeerde volgorde werkt je vervuiling aanbrengt in plaats van dat  je schoonmaakt. Het is te hopen dat je er inmiddels achter bent gekomen dat een wc schoonmaken best wel vraagt om kennis van zaken. Wil jij een schone wc? Lees dan verder hoe je het beter kunt doen.

Een aantal belangrijke tips voor de wc schoonmaken
  • Maak gebruik van lauw water.
  • Gebruik de juiste dosering schoonmaakmiddel.
  • Maak geen gebruik van chloor / bleekwater bij het schoonmaken van de wc.
  • Maak gebruik van meerdere schoonmaakdoeken, het liefst microvezeldoeken.
  • Werk in een logische volgorde, in ieder geval van minder vuil naar meer vervuild.
  • Geef de wc reiniger de tijd om het vuil in de pot los te weken.

Het schoonmaken van een wc hoeft echt niet moeilijk te zijn als je een paar simpele regels in acht neemt. De volgorde van werken is bijzonder belangrijk bij het schoonmaken van een toilet. De bedoeling is dat je van minder vervuild naar meer vervuild werkt. Maak alleen gebruik van lauw water en houd je aan de dosering van het schoonmaakmiddel. Vouw een doek altijd in meerdere vlakken bij het schoonmaken zodat je bij ieder onderdeel een schoon vlak hebt en het vuil niet van het ene onderdeel naar het andere onderdeel smeert. Spoel een schoonmaakdoek niet uit maar gebruik meerdere doekjes. Het is verstandig handschoenen te dragen bij het schoonmaken van de wc. Misschien een schot voor open doel: maak gebruik van een goede wc reiniger. Een goede wc reiniger (Evika sanitairreiniger eco.) bindt het kalk en voorkomt een sterke kalkopbouw in je toilet.

Advies voor te gebruiken materialen bij de wc schoonmaken

Het hygiënisch schoonmaken van een wc begint en eindigt bij het gebruik maken van goede materialen. In de video heb je kunnen zien dat er gebruik wordt gemaakt van de Evika sanitairreiniger eco. Dit is een professioneel schoonmaakmiddel dat zowel als wc reiniger als badkamer reiniger gebruikt kan worden. Het middel werkt beter dan welk middel er ook in de supermarkt te koop is. Verder zie je in de instructie video dat er gebruik wordt gemaakt van microvezeldoeken.

Op gebied van microvezel is er veel te koop. Je kunt al een microvezeldoek kopen voor €0,25 Het klopt dat er in zo’n doek microvezel verwerkt is. Daarmee is dan ook alles gezegd. Een goedkope microvezeldoek heeft weing vuilopnemend vermogen en ziet er na 1 keer wassen al uit als een vod.

Bij Schoonmaakgoeroe maken we alleen gebruik van professionele schoonmaakmiddelen en materialen.Waarom? Omdat ze simpelweg beter werken.

Als je iets schoon gaat maken wil je resultaat zien na je inspanning. Dit is het geval met middelen die uit de professionele branche komen. De in de video gebruikte microvezeldoek verwijdert 99% van de bacteriële vervuiling, kan 500 keer gewassen worden en behoudt zijn vorm en kleur.

Ga dan maar eens rekenen ten opzichte van een goedkope doek, een professionele microvezeldoek is per saldo goedkoper. Wat nog veel belangrijker is; hij doet beter zijn werk.

Nog een paar extra tips voor het schoonmaken van je wc

Als er veel kalk in je wc zit moet je de wc ontkalken. Dit doe je met een schuurspons en de Evika sanitairreiniger.

Hier kun je de instructiepagina wc ontkalken bekijken hoe dat in zijn werk gaat.

Er zijn nog al wat mensen die last hebben van hun polsen door een reumatische aandoening of bijvoorbeeld het carpaal tunnel syndroom. Het uitwringen van een doekje is dan erg lastig. Een miniwringer is dan een handig hulpmiddel om zonder pijn doeken uit te kunnen wringen.

Als je werkzaam bent als professioneel schoonmaker dan weet je hoe vaak je een doekje uitwringt en dat je waarschijnlijk regelmatig je polsen voelt. Het gebruik maken van een miniwringer tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden helpt chronische polsklachten te voorkomen.

Kan ik mijn wc met schoonmaakazijn schoonmaken

Je kunt je wc met schoonmaakazijn schoonmaken. Er zijn echter betere middelen voor het schoonmaken van je wc. De Evika sanitairreiniger bijvoorbeeld is een toilet reiniger die je wc veel beter schoonmaakt,

Vorige

Tegels schoonmaken

wc ontkalken

Volgende
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00