SCHOONMAAKTIP:

Badkamer schoonmaken

Badkamer schoonmaken tips, Je bent op de juiste plaats. Op deze pagina vindt je allerlei handige tips voor het perfect schoonmaken van je badkamer. Als jij ook een glanzend schone badkamer wilt, lees dan vooral verder.

De tekst gaat onder de producten verder...

Je badkamer écht schoonmaken en schoon houden vraagt om specifieke kennis

Een nieuw opgeleverde badkamer ziet er fraai uit. De tegels glanzen, de voegen zijn schoon en de douchedeur ziet er stralend uit. Het is bijna zonde de badkamer in gebruik te gaan nemen. Waarschijnlijk weet je uit ervaring dat met name de douchehoek er niet lang blinkend nieuw uit blijft zien.

Tijdens het douchen komen diverse soorten vuil op je tegels, douchewand en tussen de voegen. De vervuiling die je aantreft is: zeep en shampoo resten, kalkzeep, huidvet en kalk. Kalk zie je het best op de kraan, met name aan de warm water kant. Kalkzeep vermengd met huidvet zie je het best op de douche wand en douche vloer. Dit ziet er uit als een wat grauwe aanslag. Na langer gebruik van de badkamer wordt het zicht door je eens zo stralende douchecabine een stuk minder. Het glas begint er aardig vlekkerig uit te zien.

Badkamer schoonmaken met schoonmaakmiddelen uit de supermarkt of bouwmarkt

Het wordt tijd om de badkamer schoon te gaan maken. Je doet een greep in je aanrechtkastje waar een ruime keuze is te vinden van allerlei soorten badkamerreinigers. Het gemiddelde aanrechtkastje is een afspiegeling van menig tv reclame. De commercials die gaan over badkamer schoonmaken laten een vrolijk kijkend model zien, alsof een badkamer schoonmaken een leuke klus is. Het model spuit badkamerreiniger X op een zwaar vervuilde tegel, direct wordt met de douchekop het middel afgespoten. Vervolgens is een badkamertegel te zien die er nog glanzender uitziet dan toen hij nieuw was. De dame laat een stralende lach zien, een wonder is geschied.

Met het wondermiddel uit de reclame ga je aan de slag in je badkamer. Je verlangt er naar dat je badkamer er weer als nieuw uit gaat zien. Je spuit net als in de reclame badkamerreinger X op de tegels en douchewand. Voor alle zekerheid boen je nog even met een schuurspons. Met de douchekop spuit je alles af.

En? Is alles schoon? Zeg je nu: “Ja” dan behoor je tot de grote minderheid. De praktijk is helaas anders. Na opdrogen van de badkamertegels en de douchewand is te zien dat een groot deel van de vervuiling nog aanwezig is. Wat zou het mooi zijn als het schoonmaken van een badkamer echt zo simpel zou gaan zoals de tv reclames doen geloven. De waarheid ligt echter anders.

Een badkamer schoonmaken en schoonhouden is niet bevredigend op de manier zoals je het nu doet

Het schoonmaken van een badkamer is niet een kwestie van het opspuiten van een schoonmaakmiddel en weer afspuiten, wat voor een middel je ook gebruikt. De badkamer schoonmaken is een inspanning. Tijdens het douchen of baden komt er veel vuil los dat zich vast zet op je badkamertegels of douchewand. Het zijn verschillende soorten vuil die je niet met één schoonmaakmiddel kunt verwijderen. Voor het schoonmaken van je vieze badkamer heb je twee schoonmaakmiddelen nodig: een ontvetter en een ontkalker. Bij Schoonmaakgoeroe maken we gebruik van professionele schoonmaakmiddelen die de badkamer écht schoonmaken.

Badkamer schoonmaken tips:

De praktijk is dat veel mensen een allesreiniger gebruiken voor het schoonmaken van hun badkamer. Een allesreiniger is een neutraal schoonmaakmiddel dat alleen lichte vervuiling verwijdert. De definitie van een allesreiniger is dat het alles reinigt maar niet alles schoonmaakt. Heb je lichte vervuiling dan kun je dat verwijderen met een allesreiniger. Omdat de badkamer niet schoon is te krijgen wordt er gegrepen naar een sterkere zure badkamerreiniger. Ook dat geeft in de meeste gevallen een bedroevend resultaat. Het kan ook anders.

Bezoek onze webshop! Als jij ook een blinkend schone badkamer wilt dan klik je hier ????

Hoevaak moet je je badkamer schoonmaken?

Je kunt het schoonmaken van je badkamer in twee soorten van schoonmaken verdelen: de regelmatige schoonmaak en de periodieke schoonmaak.

badkamer schoonmaken tipsRegelmatige schoonmaak van met name je douchehoek houdt in dat je minimaal twee keer per week je tegels en douchewand schoon maakt met een badkamerreiniger.
Na het douchen spuit je vanuit een sprayflacon, met daarin een oplossing van de badkamerreiniger, op een schuurspons en ‘schuur’ je alle tegels en het glas. Daarna spoel je af. Doe je dit regelmatig dan voorkom je een snelle opbouw van huidvet en kalk op je badkamertegels en douchewand. Ook het ontstaan van vieze voegen stel je hiermee uit. Om de werkzaamheden inzichtelijk te maken kun je hier de video badkamer schoonmaken bekijken en de instructie lezen.

Om je badkamer er schoon uit te laten zien is het een tip om na het douchen de tegels, de douchewand en de kraan af te drogen met je handdoek. Door dit te doen voorkom je dat vervuiling zich snel afzet op je badkamertegels en glazen wand. Nadrogen met een handdoek zorgt er voor dat je minder vaak met schoonmaakmiddelen je douchehoek hoeft schoon te maken. Vind je het nadrogen met een handdoek te veel gedoe dan is regelmatig schoonmaken belangrijk.

Badkamer tegels schoonmaken

Het schoonmaken van de tegels kun je natuurlijk doen met behulp van een microvezeldoek. Op deze site laten we zien hoe je professionele schoonmaaktechnieken thuis kunt toepassen. In de professionele schoonmaak wordt er voor het schoonmaken van de tegels steeds vaker een zogenaamd sanitairmop systeem toegepast.

Met het sanitairmop systeem kun je zonder bukken en met weinig inspanning je tegels schoonmaken. De sanitairmop neemt al het vuil dat op je tegels zit op. Het is een moderne manier van schoonmaken die je nu ook thuis kunt toepassen. Het grote voordeel van dit systeem is dat je ook niet langer een trapje nodig hebt bij het schoonmaken van tegels waar je net niet bij kunt. In de video kun je zien hoe het sanitairmop systeem werkt.

Badkamer voegen schoonmaken

Een veel gestelde vraag bij Schoonmaakgoeroe is; ‘hoe krijg ik de vieze voegen in mijn vloer schoon?’ Heb je eenmaal vieze voegen dan zul je de vloer moeten schrobben om de voegen schoon te maken. Vieze voegen in je vloer kun je schoonmaken met de Evika ontvetter eco.

Vieze voegen voorkomen

In een badkamer heb je te maken met veel losse vervuiling op de vloer. Bij het uit of aankleden verlies je veel huidschilfers en haren. Verder geven een handdoek en kleding veel stof af. Dit komt allemaal op de vloer te liggen. Veel mensen moppen of dweilen de vloer in de badkamer zonder deze vooraf te stofzuigen. Het losse vuil komt in de voegen met als gevolg vieze voegen. Ook wordt er vaak met vervuild water gewerkt met een mop. Nadat je een mop of dweil één keer hebt uitgespoeld is het water vies. De rest van je badkamer dweil je dus met vies water. Ook dit vervuild de voegen.

VOORDAT JE DE BADKAMER OF WC GAAT SCHOONMAKEN IS HET DUS BELANGRIJK DE VLOER TE STOFZUIGEN. HIERDOOR VOORKOM JE DAT HET LOSSE VUIL IN DE VOEGEN KOMT MET ALS GEVOLG VIEZE VOEGEN. VERDER IS HET BELANGRIJK ALTIJD MET EEN SCHONE MOP OF DWEIL JE VLOER SCHOON TE MAKEN. VOOR HET SCHOONMAKEN VAN JE BADKAMER OF WC VLOER KUN JE HET BESTE EEN MICROVEZEL MOP GEBRUIKEN. IN DE VIDEO KUN JE ZIEN HOE JE PERFECT JE VLOER BINNEN AL HET SANITAIR KUNT SCHOONMAKEN MET DE WHITE MAGIC MOP.

Nieuwe kit ivm schimmel en vuil, hoe nu netjes houden?

kitnaad schoonmaken

Beste Schoonmaakgoeroe, as maandag wordt onze douche opnieuw gekit en gevoegd ivm schimmel en vuil. Nu wil ik dit natuurlijk graag mooi houden en kwam ik jouw producten tegen. Hoe vaak is het nodig om de douchecabine intensief te reinigen met de ontvetter erbij en hoe vaak met alleen de sanitairreiniger? Groeten, M van der W

Als reactie op de vraag van M wil ik graag het volgende schrijven; hoe vaak je een douchecabine moet schoonmaken hangt af van een aantal factoren. Een aantal factoren zijn bijvoorbeeld:
Hoeveel personen maken er gebruik van de douche
Hoe vaak douchen deze personen
Is er sprake van hard water
Wat voor een zeep wordt er gebruikt
Wordt de douchecabine na het douchen gedroogd met bijvoorbeeld de handdoek
Een eenvoudige vraag is dus niet simpel te beantwoorden.

Hoe een douche schoonmaken

Tijdens het douchen ontstaat er op de badkamertegel en in de voegen een aanslag van huidvetten, kalkzeep, kalk, zeep en- shampoo resten. Een misverstand is dat je al deze vervuiling goed kunt wegkrijgen met één schoonmaakmiddel. Als je lang genoeg boent dan is dat ook zo. Echter als je gaat voor efficiënt schoonmaken dan kun je beter twee schoonmaakmiddelen gebruiken. Te weten een ontvetter en een ontkalker. Huidvetten, kalkzeep en zeep-en shampoo resten verwijder je met een ontvetter (alkalisch middel). Kalk verwijder je met een ontkalker. In de meeste douches is er sprake van meer vervuiling dat verwijderd moet worden met een ontvetter dan een ontkalker.

Advies douche schoonhouden

Plaats in je douchehoek een sprayflacon met daarin een oplossing ontvetter. Stel dat er elke dag gebruik wordt gemaakt van de douche door meerdere mensen dan zou mijn advies zijn om om de dag de oplossing ontvetter te gebruiken. Spuit na het douchen wat vanuit de sprayflacon op een schuurspons en schuur daar de tegels en de douchewand mee. Spoel alles af met de douchekop.Je zou hierna de douchehoek nog na kunnen drogen. Als je dit trouw blijft uitvoeren dan zul je er achter komen dat de intensieve schoonmaak van je badkamer heel lang uitgesteld kan worden. Goede regelmatige schoonmaak zorgt ervoor dat er weinig kalkvorming zal plaats vinden in je douche. Als je dan toch een keer een intensieve schoonmaak moet uitvoeren, gebruik dan altijd eerst de ontvetter en daarna de ontkalker.

Iets wat kapot is kun je niet herstellen door schoonmaken

Bij Schoonmaakgoeroe komt er heel af en toe een mail binnen met de opmerking: “ik heb alles gedaan zoals het in de video gaat en toch is het niet schoon”. Uiteraard is een tevreden klant prettig en als dat nog niet zo is dan zullen wij er alles aan doen om een probleem op te lossen. Best wel regelmatig zijn de verwachtingen hoger dan wat er mogelijk is. Tegels en voegen die sterk vervuild zijn, daar moet je een inspanning leveren om ze schoon te krijgen. Het is niet vreemd dat je de schoonmaakhandelingen een keer moet herhalen om het schoon te krijgen. Wondermiddelen bestaan niet en een middel dat het er in één keer afkrijgt zal beschadigingen maken ( denk bijvoorbeeld aan zoutzuur).
Beschadiging is meestal een reden als een klant niet tevreden is. Er komen wel eens foto’s mee met het bericht. Als deze dan uitvergroot worden dan is er vaak te zien dat de (kit) voegen of de douchewand beschadigd zijn. Een beschadiging kun je met schoonmaken niet omkeren.
Vaak zeg ik; ” Als er een deuk in een auto zit dan kun je hem zo vaak schoonmaken en poetsen als je wilt, de deuk zal je echter blijven zien”.

Vorige

Stofwissen vloer

badkamer ontkalken tips

Volgende