Filter zoekresultaat

Microbio sanitair

 11,25

Microbio sanitair bevat nuttige bacteriën enzymen produceren die organisch vuil oplossen. Zo helpt de natuur je met het schoonmaken van je sanitair. Ecobewust en erg zuinig in het gebruik door ingebouwde doseerdop.

Op voorraad

Beschrijving

Microbio sanitair

Microbio sanitair is een sanitairreiniger op basis van goede bacteriën voor de regelmatige schoonmaak van al het sanitair. Microbio sanitairreiniger werkt diep en lang na in de poriën van voegwerk tussen badkamertegels en de poriën van de badkamer tegels zelf. Badkamer tegels zien er op het blote oog vlak en glad uit.

Ga je een tegel echter onder de microscoop leggen dan zie je dat het oppervlak er uitziet als een berglandschap, vol met pieken en dalen. Deze pieken en dalen zijn een ideale verstop plek voor vervuiling. Doordat Microbio, zelfs lang na de schoonmaakhandeling, doorwerkt, wordt ook het dieperliggende vuil hard aangepakt. Het grote voordeel en daarmee langere termijn effect is dat er minder kans is op opbouw van vuil.

Minder opbouw van vuil betekent dat de meer intensieve schoonmaakbeurten met sterk ontvettende en ontkalkende middelen grotendeels tot het verleden behoren. Dit is het logische gevolg van dat schone oppervlakken minder vuil aantrekken, vuil kan slecht aanhaken of hechten op een schoon oppervlak.

Hoe Microbio sanitair te gebruiken

Microbio is een onderhoud schoonmaakmiddel voor het schoonmaken van elk waterbestendig oppervlak zoals tegels,  de wastafel, douche en het toilet. Microbio sanitairreiniger verwijdert lichte zeepopbouw en huidvetaanslag en voorkomt langdurig opbouw van kalk.

Bij grotere vervuiling is het belangrijk eerst een periodieke schoonmaak uit te voeren met de Evika Sanitair set. Daarna kan het sanitair bijgehouden worden met Microbio sanitair.

Extra informatie

Gebruiksaanwijzing

https://www.schoonmaakgoeroe.nl/knowledge-base/faq-hoe-werkt-microbio-sanitair/

New Product Tab

Hoe werkt Microbio sanitair?

Microbio sanitair is een eco-bewuste microbiologische sanitairreiniger met een hoger gehalte aan goede bacteriën dan te doen gebruikelijk bij dergelijke schoonmaakmiddelen.

Microbiologisch schoonmaken vraagt om een andere denkwijze

Ik zeg al jaren: ‘poetsen kan iedereen’ schoonmaken is een vak’. Dit gezegde zou geschreven kunnen zijn met microbiologisch schoonmaken in het achterhoofd. Graag adviseer ik je alles wat je weet over schoonmaken los te laten en te vergeten. Ik wil je uitnodigen deze relatief nieuwe methode van schoonmaken met de nieuwsgierigheid van een jong kind te benaderen. De vragen hoe dan? Waarom? Wanneer? Hoe kan dat? kunnen als het gaat over microbiologisch reinigen niet vaak genoeg gesteld worden. Stel je open, laat je weerstand los als je deze voelt en laat je verwonderen. Laat je verwonderen net zoals wij deden bij Schoonmaakgoeroe toen we kennis maakten met deze voor ons compleet nieuwe benadering van schoonmaken. Microbiologische schoonmaakmiddelen zijn geen wondermiddelen, hun werking is echter wel wonderlijk schoon (mooi). Nooit gedacht dat ik na meer dan 30 jaar ervaring in de professionele schoonmaak kennis zou maken met een dergelijk verrassende manier van schoonmaken. Wat het meest verrassend is, is dat in basis microbiologisch schoonmaken lijkt op probioticum. Gebruik maken van de kracht van goede micro-organismen.

Schoonmaken met Microbio sanitair is schoonmaken met de hulp van miljoenen schoonmakers uit de natuur

Volg de natuur zoals een vlieger de wind. Kijk eens belangstellend om je heen als je door het bos loopt. Als je goed kijkt zie je dat de natuur zijn eigen schoonmakers heeft om een goede balans te bewaren. Onder andere goede bacteriën zijn de schoonmakers in de natuur. Een voorbeeld is de composthoop. Complex organisch materiaal wordt omgezet in meer eenvoudige elementen. Het organische materiaal wordt afgebroken. Volgens hetzelfde principe werkt de microbiologische sanitairreiniger van Schoonmaakgoeroe.

Zo werkt het

Als je gaat douchen blijven er na het douchen bijvoorbeeld huidvetten op de tegels en tussen de voegen achter. Deze huidvetten stapelen zich op tot een viezig laagje dat zorgt voor een doffe uitstraling van je badkamer tegels en vieze donkere voegen. Zodra een oplossing van de Microbio sanitair op deze vervuiling wordt aangebracht ontwaken de goede bacteriën en gaan ze beginnen met hun schoonmaakwerk. De bacteriën herkennen de aanwezige vervuiling en gaan over tot het produceren van enzymen. Enzymen kun je zien als een soort schaar. Deze schaar knipt het vuil in hele kleine stukjes. Het complexe vuil wordt dus verknipt in eenvoudige elementen waardoor het vuil makkelijk oplosbaar is geworden en weggespoeld kan worden. Het makkelijk oplosbaar maken van vuil kost tijd. Het mooie is dat je niet hoeft te wachten.

Hoe lang werkt Microbio sanitair na?

Microbio sanitair werkt door, lang nadat jij al gestopt bent met schoonmaken

Je brengt een oplossing van de Microbio sanitair aan op je tegels en verdeelt dit bijvoorbeeld met een schuurspons. Je spoelt de tegels niet af. De geactiveerde goede bacteriën gaan nu aan het werk met het vuil. Dit doen ze ongeveer tot twee dagen na het aanbrengen of korter als er geen vervuiling meer aanwezig is. Als je al wat langer regelmatig het microbiologische schoonmaakmiddel Microbio sanitair gebruikt zul je merken dat je tegels en voegen steeds schoner gaan worden. Heb je bijvoorbeeld last van urine stank in een toilet ruimte dan zul je merken dat de stank op een gegeven moment weg is. De stank is niet verborgen door een parfum maar afgebroken door het actieve schoonmaakwerk van goede bacteriën. Microbio sanitair is de oplossing voor penetrante urine stank die vaak is te ruiken op campings, benzine stations en andere openbare toiletten.

Hoe gebruik ik Microbio sanitair in de douche ruimte?

Gebruiksaanwijzing Micro bio sanitair voor de doucheruimte:

Indien de douchehoek behoorlijk vervuild is, is het goed deze eerst een periodieke schoonmaak te geven met de Evika sanitairset. Zie voor de uitvoering van de periodieke beurt ons Youtube kanaal.

 1. Vul een sproeiflacon met lauw water (maximaal baby badwater temperatuur)
 2. Schud de fles Microbio sanitair
 3. Draai de dop los van de fles en knijp 10 ml middel in de doseerkamer
 4. Giet het middel uit de doseerkamer in de sproeiflacon. Voor grotere oppervlakken zou je bijvoorbeeld een Gloria drukspuit kunnen gebruiken
 5. Zet de spuitnippel van de sproeiflacon in een straal
 6. Spuit na het douchen de tegels en de kraan in met de oplossing
 7. Schuur alles even licht in met de schuurspons, liefst niet krassende schuursponsmet wit schuurgedeelte
 8. Spoel voor de volgende douchebeurt
 9. Voor maximaal resultaat: het inspuiten van de tegels zou je om de dag kunnen herhalen
 10. Ververs de oplossing om de twee dagen

Hoe gebruik ik Microbio sanitair in het toilet?

Gebruiksaanwijzing Micro bio sanitair voor het toilet:
 1. Vul een sproeiflacon met lauw water (maximaal baby badwater temperatuur)
 2. Schud de fles Microbio sanitair
 3. Draai de dop los van de fles en knijp 10 ml middel in de doseerkamer
 4. Giet het middel uit de doseerkamer in de sproeiflacon. Voor grotere oppervlakken zou je bijvoorbeeld een Gloria drukspuit kunnen gebruiken
 5. Zet de spuitnippel van de sproeiflacon in een straal
 6. Stofzuig indien mogelijk de vloer van de toiletruimte om los vuil te verwijderen
 7. Spuit de binenzijde van de wc in met de oplossing en verdeel deze met de wcborstel
 8. Spuit wat uit de sprayflacon op de schanieren van de toiletbril
 9. Spuit uit de sprayflacon op de schoonmaakdoek en maak het toilet in de goede volgorde schoon, zie hier instructie wc schoonmaken
 10. Om de vloer schoon te maken kun je wat van het middel op de vloer spuiten en de vloer vervolgens moppen / dweilen of je maakt de vloer schoon met een vooraf met Microbio sanitair bevochtigde mop

Wat is Microbio sanitair?

Microbio sanitair is een sanitairreiniger op basis van beproefde combinatie bacteriën die vuil oplossende enzymen produceren en is bedoeld voor regelmatige schoonmaak van al het sanitair.

Wat zijn de voordelen van Microbio sanitair?

De voordelen van Microbio sanitairreiniger zijn dat stank van urine in toiletruimten verdwijnt, het reinigt diep in de poriën van voegwerk tussen badkamertegels en de poriën van de tegels, er is minder kans op opbouw van vuil en het bevat geen CLP (waarschuwingssymbolen) tekens.

Hoe voorkomt Microbio sanitair langdurige opbouw van kalk?

Microbio sanitairreiniger verwijdert lichte zeepopbouw en huidvetaanslag en voorkomt langdurige opbouw van kalk. Het reinigt diep in de poriën van voegwerk tussen badkamertegels en de poriën van de tegels, waardoor vuil zich moeilijker kan hechten en het oppervlak langer schoon blijft.

2 beoordelingen voor Microbio sanitair

 1. 5 van 5

  Marleen

  Na een aantal keren een oude tegelvloer in het toilet te hebben ingespoten zijn de voegen weer fris en in de oorspronkelijke lichte kleur. Ook de voet van de toiletpot heeft geen vieze rand meer. Fijn product, makkelijk in gebruik en ik blijf dit gebruiken.

 2. 5 van 5

  Marijke (geverifieerde eigenaar)

  Heel fijn spul en voor het eerst heb ik het gevoel dat de wc, fonteintje, tegels en de badkamer ook echt schoon worden! Ruikt heerlijk. Voel me net een professionele schoonmaakster als ik dit gebruik ;-).

Een beoordeling toevoegen

Anderen kochten ook...

Microbio sanitair
Microbio sanitair
 11,25