Filter zoekresultaat
Alle tips gelezen? Ga direct naar onze stap-voor-stap instructies

SCHOONMAAKTIP:

Ramen zemen

Hoe schijnt de zon bij jou door de ramen? Wordt het tijd voor ramen zemen? Schoonmaakgoeroe geeft tips voor ramen zemen zonder strepen Als je binnen veel glas hebt, dan is het handig je ramen te zemen met een glasmop systeem. Het hart van een glazenwasser gaat sneller kloppen als hij zijn werk weer mag uitvoeren. Glazenwassers hebben een vrij beroep dat de meesten met plezier uitvoeren. Bij menig man en vrouw zal het hart ook in een standje hogere versnelling komen als de ramen gezeemd moeten worden. Deze verhoogde hartklopping is meestal niet uit genoegen; ‘hé fijn ik mag weer ramen zemen’. Het zemen van de ramen wordt door veel mensen beschouwd als een noodzakelijk kwaad. Na het lezen van alle tips kan ook jij leren ramen zemen zonder strepen
ramen zemen

Ramen zemen op Oma's manier

ramen zemen zonder strepen

De wereld om ons heen ontwikkelt zich in een rap tempo. Waar het 100 jaar geleden ondenkbaar was dat iedereen een telefoon zou hebben zijn we nu ieder moment van de dag via onze smartphone overal bereikbaar. Het einde is nog lang niet in zicht, de mogelijkheden zijn legio.

Het bijzondere bij ramen zemen is dat we hier in de jaren 50 van de vorige eeuw zijn blijven steken. Binnen de professionele glazenwasserij is er veel veranderd, echter bij de meeste mensen thuis wordt er nog steeds met spons en zeem gewerkt. Er worden wat liters spiritus gebruikt bij het ramen zemen. Dat je ramen er blauw van worden schijnt weinigen te deren. Uien worden aan het water toegevoegd om de ramen schoon te krijgen en als toefje slagroom op het toetje worden de ramen opgepoetst met oude kranten.

Ouderwetse degelijkheid waarbij Oma zal glimmen van trots dat haar methodes nog steeds worden toegepast. Als jij je hier goed bij voelt, is dat natuurlijk helemaal prima. Niets mis mee, je kunt waarschijnlijk goed door je ramen naar buiten kijken.

Het ramen zemen kan echter ook anders. Op een meer moderne manier die tijd bespaart, efficiënter is en bovenal zorgt voor een stralend resultaat bij het zemen van je ramen.

Welkom in , streeploos ramen zemen met een glasmop systeem

Wellicht vraag jij jezelf op dit moment af wat is een glasmop systeem? Heel simpel gezegd en het is ook simpel, een glasmop systeem is een steel met daarop bevestigd een soort van microvezel zeem, die met gemak al je ramen schoonmaakt. De steel is uitschuifbaar om bij hoge ramen te kunnen komen. In de meeste huizen heb je geen trapje meer nodig bij het zemen van je ramen. Aan de steel zit een beweegbaar plaatje waarop een glasmop zit bevestigd.

Ramen zemen zonder strepen

Een glasmop is gemaakt van professioneel microvezel materiaal. Het heeft als eigenschap dat het al het vuil van je raam wegneemt en het glas streeploos en vlekvrij laat opdrogen. Een glasmop is als het ware een spons, raamtrekker en zeem gecombineerd in één.

De glasmop wordt voor het zemen van je ramen licht vochtig gemaakt met water vanuit een sprayflacon. Daarna beweeg je de glasmop in een rustig tempo over je ramen waardoor al het vuil weggenomen wordt van je glas. Een kind kan de was doen.

Waar is het glasmop systeem allemaal geschikt voor?

  • Uiteraard voor het zemen van je ramen.
  • Het zemen van serres, ideaal om het glas boven je hoofd te zemen.
  • Het zemen van spiegelwanden.
  • Glazen deuren maak je in een handomdraai schoon met dit systeem.
  • Zemen van glazen vergadertafels.
  • enz enz, de mogelijkheden zijn legio.

 

in onderstaande video’s kan je zien met hoeveel meer gemak je ramen kunt zemen. De video’s zijn een weergave van hoe het werkelijk gaat, nergens is trucage toegepast om het mooier te laten lijken. Werken met het glasmop systeem is echt eenvoudig.

  • Geen halsbrekende toeren meer uithalen op een trapje
  • Geen gesleep meer met een emmer water.
  • Heel simpel ramen zemen door het mopje rustig over het glas heen en weer te bewegen.

Er zijn twee aandachtspunten; gebruik dit systeem nooit voor je buitenglas en maak het mopje niet te nat. Als het glasmopje op de juiste manier vochtig wordt gemaakt is het ramen zemen in een handomdraai gefixt met een streeploos eindresultaat, Ramen zemen zonder strepen dus.

Video waarin je ziet hoe je zonder strepen je ramen zeemt.

Is elk raam geschikt om te zemen met de glasmop

Zolang het raam een ruim oppervlak heeft en niet extreem is vervuild is het glasmop systeem geschikt. Alleen voor glas binnen gebruiken.

Vorige

ramen wassen zonder strepen

Ramen lappen zonder strepen

Volgende