Filter zoekresultaat
Alle tips gelezen? Ga direct naar onze stap-voor-stap instructies

SCHOONMAAKTIP:

Ramen lappen

Zonder emmer water, spons en raamtrekker professioneel je ramen lappen. Ramen lappen zonder strepen doe je met ramenset superieure als je de ramen aan de binnenzijde met weinig moeite echt streeploos wilt schoonmaken. Ook geschikt voor het (streeploos) lappen van spiegels, gepolijst rvs, glas in lood, glazen tafels en andere gladde oppervlakken.
ramen lappen zonder strepen

Ramen lappen, een weinig favoriete klus

Ben jij ook zo iemand die het lappen van je ramen uitstelt tot het echt niet meer kan? Het beeld naar buiten is bijna vertekend door de strepen en vlekken. Naar buiten kijken ziet er niet fraai meer uit. Het nu streeploos lappen van je ramen kan een uitdaging worden indien je grijpt naar de gebruikelijke methoden van ramen lappen.

Op deze pagina kun je één van onze schoonmaaktips lezen voor het streeploos ramen lappen.

Handleiding streeploos ramen lappen

Ramen lappen zonder strepen

Je kunt lezen hoe je de binnenzijde van je ramen schoonmaakt zonder gesjouw met een emmer water en die vervelende trekker. Met deze simpele manier van werken worden je ramen schoon en daardoor houd je tijd over voor andere dingen.

raam lappen

Houd jij anno nog van ouderwets ramen lappen?

Als je deze vraag met ja beantwoordt dan kun je nu beter een andere pagina gaan lezen dan deze. Verderop deze pagina echter, ga je lezen hoe je met veel meer gemak je ramen kunt lappen. Wanneer je tijd over hebt en je houdt niet van gemakkelijk dan adviseer ik je op Google te gaan zoeken naar:

  • schoonmaken ramen met een ui.
  • ramen schoonmaken met kranten.
  • zemen ramen met spiritus.
  • ramen zemen met ammoniak.

Oei nou hoop ik niet dat ik je beledigd heb. Dat was echt niet de bedoeling. Even serieus, je zult je ramen waarschijnlijk schoon krijgen met bovenstaande methodes. Echter deze pagina is écht bedoeld om je gemakkelijker je huishoudelijk werk uit te kunnen laten voeren. Bij Schoonmaakgoeroe is er een vertaling gemaakt hoe je professionele schoonmaak technieken thuis kunt uitvoeren.

ramen lappen zonder strepen

Ramen lappen zonder strepen in een handomdraai met de ramenset superieure

De ramenset superieure is een set doeken die speciaal geschikt zijn voor het vlekvrij ramen lappen van al je binnenglas. Met deze set professionele microvezeldoeken behoort het sjouwen met een emmer water tot het verleden. Ook heb je voor het ramen lappen niet langer een spons en een raamtrekker nodig. De ramenset superieure bestaat uit twee professionele microvezeldoeken; een blauwe doek van 40×40 cm om te reinigen en een droogdoek 80×45 cm met een wafelstructuur om het glas streeploos te drogen.

De kleinere microvezeldoek van de ramenset superieure is uitermate geschikt om je ramen en houtwerk rond je ramen te reinigen. Maak de doek klamvochtig en neem het schoon te maken glas rustig af. Met gemak wordt aangehecht vuil verwijderd. Door de unieke vezels wordt het vuil snel opgenomen. Na het reinigen gebruik je de grotere doek, de droogdoek, om met weinig inspanning je ramen streeploos droog te maken.

Ramen lappen zonder strepen binnen

De ramenset superieure is ook geschikt voor het (streeploos) lappen van spiegels, gepolijst rvs, glas in lood, glazen tafels en andere gladde oppervlakken.

De Ramenset Superieure is alleen geschikt voor binnen gebruik. Maak nooit je ramen buiten met deze set schoon. Doordat er met zeer weinig water wordt gewerkt zal het zand dat op je ramen zit, krassen veroorzaken.

Klik hier voor tips over ramen lappen aan de buitenzijde 

video kijken over ramen lappen

Is de ramenset superieur geschikt voor al het glas

Met de ramenset superieur kun je nagenoeg al het glas streeploos schoonmaken.

Vorige

ramen zemen zonder strepen

afstoffen microvezel handschoen

Volgende