Toilet schoonmaken microvezel methode: met micovezeldoeken het toilet schoonmaken zorgt er voor dat het toilet perfect hygiënisch schoon wordt.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Toilet schoonmaken microvezel methode

 

Bestel hier de schoonmaakmiddelen die worden gebruikt bij Toilet schoonmaken microvezel methode. Klik op de afbeelding hier naast om de middelen die je in de video hebt gezien te kopen.

De Evika Sanitairreiniger is een breed inzetbaar schoonmaakmiddel dat ook is te gebruiken als toiletreiniger.


Instructie toilet schoonmaken

Instructie Toilet schoonmaken microvezel methode 

 1. Spoel het toilet door.
 2. Doe handschoenen aan.
 3. Doe lauw water in een emmer en doseer 5 ml Evika Sanitairreiniger.
 4. Doe 1 dosering Evika Sanitairreiniger op de toiletborstel.
 5. Borstel het toilet goed door. Goed onder de rand en ook onder de waterlijn.
 6. Laat de wc-borstel in het toilet staan. De Evika toiletreiniger heeft tijd nodig om het vuil los te weken. Aan het eind wordt het toilet nog een keer met de borstel doorgeborsteld.
 7. Maak het microvezeldoekje nat in de emmer met toiletreiniger. Wring het doekje uit tot dat het klamvochtig is. Dus niet te nat. Het is beter om een miniwringer te gebruiken voor het uitwringen van microvezel doekjes.
 8. Vouw de doek in meerdere vlakken zodat je langer door kunt werken.
 9. Ga nu werken van minder vervuild naar meer vervuild. Maak als eerste het waterreservoir schoon en werk dan door naar de viezere gedeelten.
 10. Maak nu boven en onderzijde van de wc deksel schoon.
 11. Vouw het doekje naar een schoon vlak.                                                 Toilet schoonmaken microvezel methode
 12. Maak nu boven en onderzijde van de wc bril schoon.
 13. Vouw het doekje naar een schoon vlak en maak nu de buitenzijde van het toilet schoon.
 14. Vouw het doekje naar een schoon vlak en maak nu de bovenste rand en de binnen rand van het toilet schoon.
 15. Borstel het toilet nog een keer goed door, de toilet reiniger heeft het vuil inmiddels los geweekt,  en spoel het toilet door. Spoel tegelijk de borstel goed uit. Zet de borstel terug in de houder.
 16. Pak een schoon vlak van het doekje. Maak de handgreep van de toiletborstel en de houder schoon en maak vervolgens de tegels rond het toilet schoon.
 17. Als je klaar bent met werken leeg dan de emmer en spoel hem om. Het microvezeldoekje kun je in de was doen.
 18. Wanneer je op de manier werkt, zo als hierboven beschreven zal je toilet schoon zijn. Je werkt van minder vervuild naar meer vervuild. Werk je andersom dan breng je juist vervuiling aan.

Toilet schoonmaken microvezel methode

 

Bestel hier de schoonmaakmiddelen die worden gebruikt bij Toilet schoonmaken microvezel methode. Klik op de afbeelding hier naast om de middelen die je in de video hebt gezien te kopen.

De Evika Sanitairreiniger is een schoonmaakmiddel dat zeer geschikt is als ontkalker voor je toilet.

 

 

Instructie toilet ontkalken

Instructie toilet ontkalken

 1. Spoel het toilet door.
 2. Doe handschoenen aan.
 3. Haal met een bekertje het meeste water uit de wc. Doe het water bijvoorbeeld in een emmer. Haal niet al het water weg anders doorbreek je het waterslot en gaat de wc stinken.
 4. Maak een schuurspons nat en doe vanuit de fles wat Evika Sanitairreiniger op de schuurspons. De Evika Sanitairreiniger wordt in zijn pure vorm als ontkalker gebruikt. Denk goed om je ogen dat je daar geen toiletreiniger in krijgt! Deze werkzaamheden kun je ook uitvoeren met een toiletborstel, een schuurspons verwijdert echter meer kalk uit je wc.
 5. Ga de Evika Sanitairreiniger nu goed verdelen met de schuurspons door de binnenkant van de wc, denk ook aan de onderste rand. Ga de binnenkant van de wc nu goed opschuren met de schuurspons.
 6. Laat de schuurspons in het toilet liggen en laat de Evika Sanitairreiniger ongeveer 5 minuten zijn werk doen. Ondertussen kun je de rest van de wc schoonmaken of wat anders gaan doen. Laat de Sanitairreiniger in ieder geval niet indrogen.
 7. Ga nu, na het 5 minuten wachten, de wc aan de binnenkant nog een keer goed opschuren met de schuurspons. Het kalk kan nu goed oplossen.
 8. Doe het water dat je in de emmer hebt terug in de wc en spoel de wc door. Ondertussen kun je de schuurspons goed uitspoelen. Je toilet is nu ontkalkt en je kunt het schoonmaken van je wc nu afmaken.

Als er veel kalk in de toiletpot zit dan is de kans groot dat je het ontkalken nog een aantal keren moet herhalen. Zie het als het schillen van een ui. Laagje voor laagje haal je het kalk uit de wc pot. Als het kalk eenmaal uit de toiletpot is, is het een kwestie van bijhouden.[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]