Op de juiste manier natuursteen schoonmaken zorgt er voor dat de vloer zijn natuurlijke uitstraling behoudt

natuursteen schoonmakenschoonmaak instructie

 

start hier met écht schoon natuursteen

 

Geef je huis een bijzondere uitstraling met natuursteen

natuursteen schoonmaken

Natuursteen geeft je huis een bijzondere uitstraling. Het is een duurzaam en sterk natuurproduct met een uniek uiterlijk. Niet één tegel is gelijk. Veel gebruikte soorten natuursteen zijn: leisteen, graniet, marmer en Belgisch hardsteen. Ieder met zijn unieke uiterlijk en eigenschappen.

Als je al een natuurstenen vloer hebt dan is het zaak deze op de goede manier schoon en in goede conditie te houden, waarover later meer. Ben je nu op zoek naar een nieuwe vloerbedekking en denk je aan natuursteen dan zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden. Natuursteen is een vloerbedekking die een mensenleven lang mee gaat. Neem ruim de tijd voor onderzoek voordat je een definitieve keuze maakt. Na het leggen van de vloer of het plaatsen van de tegels in je badkamer kan er niets meer veranderd worden. Laat je gedegen voorlichten door een vakman en bespaar absoluut niet op het leggen van je natuursteen. Het leggen van natuursteen is een vak.

Er zijn helaas voorbeelden genoeg van tegelzetters die dachten wel even een natuurtenen vloertje te kunnen leggen voor weinig. Meestal is goedkoop duurkoop en kijk je met ergernis naar je vloer. Laat je het door een ervaren vakman leggen dan is het kijken naar dit natuurproduct op je vloer of in je badkamer een genot.

Let bij het kiezen van natuursteen op in welke ruimte je het gaat plaatsen

Natuursteen kies je voor de lange duur. Natuursteen moet geen ergernis zijn, maar een genot om naar te kijken. Maak dus een goede keuze welk natuursteen je waar gaat leggen of plaatsen. Een gezin met jonge kinderen en of huisdieren stelt andere eisen aan een vloer dan mensen die ergens alleen of samen wonen. Een vloer in de hal moet aan andere eisen voldoen dan een vloer in de huiskamer of badkamer.

Huisdieren en kinderen geven een behoorlijke slijtage aan de vloer. Het is dan niet echt handig te kiezen voor een hoogglans gepolijste marmeren vloer. Zand veroorzaakt krassen en deze zijn duidelijk zichtbaar op een hoogglans natuurstenen vloer. Je kinderen en huisdieren vinden een hoogglans vloer ook niet echt fijn. De vloer is glad. Misschien leuk om een filmpje op Youtube te zien waarin een hond niet op gang kan komen bij een spurt omdat de vloer glad is. Het is echter niet lachen bij jou thuis als je na de actie van de hond krassen ziet op je vloer. Als je kinderen of huisdieren hebt is het wellicht beter te kiezen voor een vloer met een meer matte uitstraling. natuursteen schoonmaken

Juiste keuze natuursteen

Ook de plaats waar het natuursteen komt te liggen zou bepalend moeten zijn voor je keuze. Ligt de vloer in de hal, kies dan voor een meer slijtvaste vloer. Bezuinig in ieder geval niet op een inloopmat. Een goede mat voorkomt veel slijtage en derhalve ergernis. Als je kiest voor natuursteen in de keuken kies dan voor een natuursteen waar niet snel vlekken intrekken. Een ongelukje in een keuken is gauw gebeurd. Vlekken zijn wel te verwijderen, dit is echter een prijzig klusje.

natuursteen schoonmaken Natuursteen in de badkamer

Een badkamer als een Romeinse tempel, wie wil dat niet? Een badkamer is een intensief gebruikte ruimte binnen een huishouden. Tijdens het douchen komt er nog al wat vervuiling op de tegels in de vorm van huidvetten, zeepresten, kalkzeep en kalk. In de toonzaal ziet al dat natuursteen in een badkamer er prachtig uit. De vraag is of het natuursteen er zo fraai uit blijft zien in de loop van de komende jaren als je badkamer intensief gebruikt wordt. Natuurlijk kun je iedere keer na het douchen de tegels afdrogen met je handdoek. Dat vraagt om discipline, dit wordt al wat lastiger in een gezin met kinderen. Natuursteen in je badkamer, fraai, maar kies dan wel voor het geschikte natuursteen. Kies je voor kalkhoudend natuursteen in je badkamer dan wordt je badkamer een ruimte vol ergernis omdat je hem moeilijk kunt schoonhouden. Een goed keuze natuursteen in een badkamer is niet kalkhoudend gesteente.

Marmer en Belgisch hardsteen zijn voorbeelden van kalkhoudende gesteenten

Kalkhoudende steensoorten zijn zuurgevoelig, ze kunnen beschadigd worden door zure producten . Kijk dus uit met het morsen van bijvoorbeeld wijn op je natuurstenen vloer. Dit veroorzaakt een vlek die moeilijk is te verwijderen. Mors je op de vloer met een zuur product haal het gemorste dan direct weg met een vochtige doek. Marmer en Belgisch hardsteen zien er prachtig uit, ze zijn echter minder geschikt voorzet plaatsen in een badkamer.

Graniet en kwartsiet zijn voorbeelden van niet kalkhoudende gesteenten

Graniet en kwartsiet zijn natuursteen soorten die enorm slijtvast zijn. Door hun hoge slijtvastheid zijn ze geschikt voor ruimten waar een hoge gebruiksbelasting is. Deze twee soorten natuursteen zijn niet gevoelig voor zure en alkalische(ontvettende) schoonmaakmiddelen en dus geschikt voor gebruik in de badkamer.

Bewerken van natuursteen natuursteen schoonmaken

Natuurstenen vloeren worden op verschillende manieren bewerkt. Vaak zijn ze hoogglans gepolijst of gezoet. Een hoogglans gepolijste natuurstenen vloer vraagt om meer onderhoud dan een gezoete natuurstenen vloer met een meer matte uitstraling. Hoe meer glans natuursteen heeft, hoe meer vuil en beschadigingen je er op ziet. Hoe je je natuurstenen vloer laat bewerken is een kwestie van smaak en waar de vloer ligt. Als je een hoogglans vloer mooi vindt, weet dat deze minder praktisch is met kinderen en huisdieren. Als je meer kiest voor praktisch en een natuurlijke uitstraling wilt behouden van het natuursteen dan kies je voor een gezoete natuurstenen vloer.

 

Natuursteen schoonmaken

Ervaring leert dat vele soorten schoonmaakmiddel niet geschikt zijn voor het schoonmaken van natuursteen. Een veel gehoorde klacht bij natuursteen is dat de vloer er streperig en vlekkerig uitziet. Dit komt doordat veel schoonmaakmiddelen een vettig laagje achterlaten op de vloer.

Bij het natuursteen schoonmaken is het belangrijk dat je nooit te veel schoonmaakmiddel in het water doseert. Te veel schoonmaakmiddel zorgt voor een minder fraai uiterlijk van je vloer. Verder is het aan te raden de vloer schoon te maken met een dweil of mop waarin microvezel is verwerkt. Een goede microvezelmop zorgt er voor dat het vuil effectief van je vloer wordt verwijderd.

 

start hier met écht schoon natuursteen

 

Waarmee kun je het beste je natuursteen mee schoonmaken

Bij het schoonmaken van natuursteen zijn een aantal zaken belangrijk; de vloer moet hygiënisch schoon zijn, het natuursteen moet zijn natuurlijke uitstraling behouden en het schoonmaken moet makkelijk en snel uit te voeren zijn. Een veel gehoord klacht van mensen die een natuurstenen vloer hebben is dat de vloer vol strepen zit. Strepen en vlekken op het natuursteen worden veroorzaakt door verkeerd schoonmaken en gebruik maken van het verkeerde schoonmaakmiddel. Veel schoonmaakmiddelen laten een ongewenst laagje achter op je natuurstenen vloer. Tijdens elke schoonmaakbeurt bouwt dat laagje op.

Het schoonmaken van natuursteen kan veel gemakkelijker, sneller en met een beter resultaat met de middelen en materialen die door Schoonmaakgoeroe worden geleverd. De manier van schoonmaken is anders dan de meeste mensen gewend zijn. Eenmaal gewend aan de nieuwe methode van werken leert de ervaring dat de gebruikers niet meer anders willen. Schoonmaakgoeroe adviseert voor het natuursteen schoonmaken het Evika vloerreinigingssysteem dat in een aantal varianten leverbaar is.

De voordelen van het Evika vloerreinigingssysteem zijn:
 • Enorme tijdbesparing, werkt 4 keer sneller dan werken met een dweil of emmer met mop
 • Zeer zuinig met water
 • Slechts 150ml water voor 30m2 natuursteen schoonmaken
 • Slechts 1 ml schoonmaakmiddel voor voor 30m2 natuursteen schoonmaken
 • Evika vloerreiniger eco laat geen laagje achter op je vloer  natuursteen schoonmaken
 • Je natuursteen zal streeploos en vlekvrij opdrogen
 • Je werkt altijd met schone materialen
 • Het uitspoelen van dweilen of een mop behoort tot de verleden tijd
 • Geen gesjouw meer met emmers water
 • milieubewust

schoonmaken natuursteen

 

 

 

wil jij ook met meer gemak natuursteen schoonmaken

 

 

 

In de video hieronder is te zien hoe je met het Evika vloerreinigingssysteem je natuursteen perfect kunt schoonmaken

schoonmaken natuursteen

 

 

 

De weg naar stralend natuursteen

 

natuursteen schoonmakenschoonmaak instructie

Instructie natuursteen schoonmaken met Evika Vloerreinigingssysteem Eco
 1. Pas 150 ml water af in een maatbeker.
 2. Voeg 1 dosering Evika vloerreiniger Eco toe aan het water.
 3. Verdeel de schoonmaakoplossing uit de maatbeker gelijkmatig over het mopje.
 4. Rol het mopje op en leg deze vijf minuten weg. Het mopje kan nu door en door gelijkmatig vochtig worden.
 5. Is het oppervlak van de natuurstenen vloer groter dan 30m2 of is de vloer erg vuil maak dan op dezelfde manier een tweede mopje klaar.
 6. Stofzuig de vloer.
 7. Leg het mopje op de grond en plaats de steel met mophouder op het mopje.
 8. Zorg er voor dat de telescopisch verstelbare steel op schouderhoogte staat.
 9. Loop een baan met het mopje op de vloer naar de plek waar je begint met het schoonmaken van de vloer. Op deze manier wordt het water uit het mopje beter verdeeld.
 10. Mop nu de vloer. Als de steel op de juiste hoogte staat hoef je niet met een kromme rug te werken.
 11. Na het moppen van je vloer het mopje bij de was doen. Het heeft geen zin het mopje uit te spoelen. De microvezels in het mopje laten het vuil pas los in de wasmachine. Gebruik elke keer een schone mop. Het grote voordeel is dat er alleen met schoon materiaal wordt gewerkt. Dit zorgt er voor dat je vloer perfect schoon wordt.

 

Wat zeggen klanten reviews over de Evika vloerreiniging methode, deze methode zeer geschikt voor het schoonmaken van natuursteen

Wil; De vloer moppen en schoon zonder klotsende oksels. Een fluitje van een cent met het Evika vloermop systeem. Geweldig makkelijk 🙂 Ben er blij mee!!

Marian; We zijn sinds kort bij PS! koffie, kunst & chocola bezig met zoals ik het noem ‘het nieuwe schoonmaken’ en er gaat echt een hele schoonmaakwereld open! Jaap heeft ons geïnstrueerd en eigenlijk zou iedereen zo’n ‘les’ moeten krijgen! Toilet, vloer, alles gaat met veel meer gemak. En niet meer met je handen in sopjes, geen uitwringen van dweilen en doekjes, maar met gemak alles veel sneller echt schoon! Je wilt nooit meer anders! Jaap dankjewel!
Vriendelijke groet,
Marian

Carla; Eindelijk een makkelijk en goed systeem voor het schoonmaken van de vloer. Ik wil niet anders meer.

Renate; Klopt helemaal. Ik werk er nu 2 weken mee. Mijn vloer is eindelijk weer schoon. Het was even wennen maar ik wil nu niet anders weer.

Ineke; De vloerreiniger met de mop zijn top en het kost bijna geen water.

 

voelt de huidige manier van schoonmaken als een beperking… hier start de route naar makkelijk en schoon

 

 

 

natuursteen schoonmakenschoonmaak instructie

Instructie natuursteen schoonmaken traditionele methode
 1. Stofzuig de vloer voordat je hem gaat dweilen of moppen.
 2. Vul een emmer met lauw water en doseer daarin de juiste hoeveelheid schoonmaakmiddel zo als aangegeven op het etiket. Gebruik geen heet water, hierdoor zal de alcohol uit het schoonmaakmiddel verdampen en droogt de vloer niet streeploos op.
 3. Vul een 2e emmer met lauw water.
 4. Maak de dweil of mop nat in de emmer met schoonmaakmiddel.
 5. Wring de dweil of mop uit boven de 2e emmer.
 6. Ga de vloer schoonmaken.
 7. Is de dweil/mop vies of te droog geworden spoel hem dan uit in de 2e emmer met water en wring hem uit.
 8. Drenk de dweil/mop in de emmer met schoonmaakmiddel.
 9. Wring de dweil/mop uit boven de 2e emmer.
 10. Ga verder met schoonmaken.

Herhaal bovenstaande handelingen vanaf punt 7 totdat de hele vloer schoon is.

Door op deze manier te werken blijft de schoonmaakoplossing in de emmer met water en schoonmaakmiddel langer schoon. De vloer wordt beter schoon omdat er niet met vuil water wordt gewerkt.

 

Hoe natuursteen schoonmaken is een veel gebruikte zoekterm in de zoekmachines, wat er mis kan gaan

natuursteen schoonmaken met azijn

Azijn is niet de beste ontkalker, met langdurig boenen verwijdert het enigszins kalk. Echter azijn is als zuur sterk genoeg om je fraaie natuursteen te beschadigen. Kalkhoudend natuursteen kan niet tegen zuren, het zal beschadigd raken. Heb je kalkhoudend natuursteen in je badkamer gebruik dan nooit een zuur middel als azijn bij het schoonmaken.

Natuursteen schoonmaken met groene zeep

Groene zeep is voor vele huishoudens een bekend schoonmaakmiddel dat voor vele doeleinden wordt gebruikt. Groene zeep wordt een allesreiniger genoemd. Geloof; groene zeep reinigt alles, het maakt echter niet alles schoon.Groene zeep heeft als eigenschap dat het een vettig laagje achterlaat, dat is natuurlijk niet de doelstelling van schoonmaken. Dit vettige laagje zorgt er voor dat je natuurstenen vloer er streperig uit gaat zien.Op je vraag hoe natuursteen schoonmaken is het antwoord zeker niet dat je groene zeep moet gebruiken.

Natuursteen vloer laten glanzen

Aannemend dat je een natuurstenen vloer hebt gekozen vanwege zijn prachtig natuurlijke uitstraling. Waarom zou je hem dan willen laten glanzen? Door een glanzend laagje aan te brengen verstoor je op een afschuwelijke manier de natuurlijke pracht van je vloer. Hoe vaker je de vloer gaat schoonmaken met dit sort middelen hoe groter de ellende kan worden. Met name op plekken waar minder wordt gelopen ga je op een gegeven moment een opgebouwde laag van dit middel zien en ga die er maar weer eens proberen vanaf te halen.

 

start hier met het écht goed schoonmaken van je natuurstenen vloer

 

Het Evika vloerreiniging systeem is ook geschikt voor: