Hoe laminaat schoonmaken, het liefst op een manier die er voor zorgt dat je laminaat er stralend schoon uitziet.

klik hier voor producten voor streeploos laminaat

 

instructie laminaat schoonmakeninstructie schoonmaken laminaat

 

Waar moet je rekening mee houden bij het laminaat schoonmaken;

schoonmaken van laminaatLaminaat is een harde vloer, opgebouwd uit lagen. De kern van laminaat bestaat uit houtvezelplaat (HDF of MDF. Dit zijn houtvezels in elkaar gedrukt met kunsthars). Op deze kern zit een laagje papier met een foto van hout. Deze foto bepaalt het uiterlijk van laminaat. Bovenop de foto komt nog een harde, transparante slijtlaag. Onderop voorkomt een ‘tegenlaag’ het opstijgende vocht en vervorming van de laminaatplanken. Dit alles wordt op elkaar geperst onder hoge druk en klaar is het laminaat!

De drager van laminaat kan slecht tegen vocht. Het is dus zaak de laminaat vloer met zo weinig mogelijk water schoon te maken. Als je gaat kijken hoe je nu je laminaat schoonmaakt stel jezelf dan de vraag; “maak ik echt met weinig water de vloer schoon?” Hoe lang blijft je vloer nat nadat je hem hebt schoongemaakt? Werk je nu met een dweil met een emmer water, of een mop in een zogenaamde persemmer? Vind je het echt gemakkelijk zoals je je vloer nu schoonmaakt, of is het een gedoe dat gesleep met emmers? Is je laminaat vloer echt streeploos nadat je hem hebt schoon gemaakt? Zo nee, dan mag je vooral verder lezen hoe het ook anders kan. In ieder geval droger, 4 keer sneller en met meer gemak.

laminaat schoonmaken volgens de Schoonmaakgoeroe methode

Het schoonmaken van je vloer is, behalve uit hygiëne oogpunt, ook belangrijk voor de uitstraling van je vloer. Vaak zien laminaat vloeren er streperig en vlekkerig uit. Een laminaat vloer die er streperig uitziet komt door verkeerd schoonmaken en-of het verkeerde schoonmaakmiddel gebruiken. Veel schoonmaakmiddelen laten een laagje, ook wel residu genoemd, achter op laminaat. Dit zorgt voor een streperig uiterlijk van je laminaat. De Schoonmaakgoeroe methode kent niet de nadelen die de te doen gebruikelijke methoden wel kennen. De methode van schoonmaken met bijvoorbeeld het Evika vloerreiniging systeem plus heeft alleen maar voordelen. Als er een nadeel bedacht moet worden dan zou een nadeel kunnen zijn dat het om een compleet andere manier van denken en werken vraagt. De voordelen van de Schoonmaakgoeroe methode wegen hier gemakkelijk tegen op.

De voordelen van de Schoonmaakgoeroe methode bij het laminaat schoonmaken zijn:
 • 4 keer sneller dan werken met een dweil of emmer met mop
 • Nauwelijks watergebruik
 • Slechts 100ml water voor het schoonmaken van 30m2 laminaat
 • Slechts 1 ml schoonmaakmiddel voor het schoonmaken van 30m2 laminaat
 • Evika vloerreiniger eco geeft geen productopbouw op je laminaat  hoe laminaat schoonmaken
 • Je laminaat zal streeploos opdrogen
 • Altijd werken met schoon materiaal
 • Je hoeft geen moppen of dweilen meer uit te spoelen
 • Geen gesjouw meer met emmers water
 • Milieubewust

Je hebt ooit laminaat gekocht omdat je het een mooie vloer vindt. Waarom zou je nog genoegen nemen met strepen en vlekken op je laminaat nu je weet hoe het schoonmaken van laminaat ook anders kan?

 

Laminaat schoonmaken

 

Start hier voor een schone laminaat vloer

 


 

Instructie schoonmaken laminaat

Instructie laminaat schoonmaken met Evika Vloerreiniging systeem

hoe laminaat schoonmaken

 

 

Bestel hier het Evika Vloerreiniging systeem, als je op een gemakkelijke manier laminaat schoonmaken wilt uitvoeren. Het resultaat is ook nog eens beter.

 

 

1.Meet 100 ml water af in een maatbeker.

2. Druk één keer op het pompje om 1 dosering vloerreiniger Eco toe te voegen aan de maatbeker met water.
3. Schenk de maatbeker voorzichtig uit over het mopje
4. Rol het mopje stevig op zodat het mopje in zijn geheel klamachtig kan worden
5. Afhankelijk van het oppervlak of de vervuiling van je laminaat maak je nog 1 of meer mopjes vochtig. Met 1 mop maak je ongeveer 30m2 laminaat schoon
6. Ga nu terwijl de moppen geheel vochtig worden het laminaat Stofwissen of Stofzuigen
7. Leg de mop op het laminaat en plaats het mopplaatje op de mop.
8. Stel de ergonomische steel af op ongeveer schouderhoogte
9. Loop een baan met de mop over de laminaat vloer naar de plek waar je begint met het moppen van de vloer.
10. Begin nu rustig met het moppen van je laminaat.
11.Als de mop te droog begint te worden bevestig je een nieuwe mop

De vieze mop nooit uitspoelen maar uitwassen in een wasmachine

Het uitspoelen van een microvezel mop is zinloos. Het vuil zit opgesloten in de microvezels en kan daar niet uitgespoeld worden. Tijdens het wasproces in een wasmachine wordt het vuil uit de microvezels gespoeld. Door iedere keer met een schone mop te werken verhoog je de schoonmaak kwaliteit op je vloer. Je laminaat zal er streeploos en vlekvrij uitzien na het schoonmaken. Was de mop op minimaal 60 graden en gebruik geen wasverzachter. Voor het wassen van de mop is het Evika wasmiddel een uitstekend product.

Waar twijfel je nog over

 

Instructie laminaat schoonmaken traditionele methode
 1. Stofzuig of stofwis het laminaat altijd voordat je het gaat dweilen of moppen.
 2. Vul een emmer met lauw water en doseer daarin de juiste hoeveelheid schoonmaakmiddel zo als aangegeven op het etiket. Gebruik geen heet water, hierdoor zal de alcohol uit het schoonmaakmiddel verdampen en droogt het laminaat niet streeploos op.
 3. Vul een 2e emmer met lauw water.
 4. Maak de dweil of mop nat in de emmer met schoonmaakmiddel.
 5. Wring de dweil of mop uit boven de 2e emmer.
 6. Ga beginnen met het schoonmaken van het laminaat.
 7. Is de dweil/mop vies of te droog geworden spoel hem dan uit in de 2e emmer met water en wring hem uit.
 8. Drenk de dweil/mop in de emmer met schoonmaakmiddel.
 9. Wring de dweil/mop uit boven de 2e emmer.
 10. Ga verder met het schoonmaken van het laminaat.

Herhaal bovenstaande handelingen vanaf punt 7 totdat al het laminaat schoon is.

Door op deze manier te werken blijft de schoonmaakoplossing in de emmer met water en schoonmaakmiddel langer schoon. Het laminaat wordt beter schoon omdat er niet met vuil water wordt gewerkt.

 

Hoe laminaat schoonmaken is een veel gebruikte zoekterm in de zoekmachines

Gezien het aantal hits over hoe je laminaat moet schoonmaken is dit voor veel mensen een lastige schoonmaak klus. Er worden veel goedbedoelde tips gegeven. Echter het uitvoeren van een aantal  tips zal niet het gewenste resultaat geven. Hieronder een voorbeeld van een paar tips gevonden op het internet.

Laminaat schoonmaken met ammoniak

Het klopt dat ammoniak de vettige laag die strepen op je laminaat veroorzaakt zal verwijderen. Er kleven nog al wat nadelen aan het gebruik van ammoniak. Het middel is bijzonder milieubelastend. Ammoniak stinkt en het kan gevaarlijke gasvorming geven. Ammoniak is schadelijk voor je huid. Daarnaast moet je er voor waken dat ammoniak je laminaat niet beschadigd.

Laminaat schoonmaken met groene zeep

Groene zeep zal ongetwijfeld voor een aantal schoonmaak werkzaamheden een prima middel zijn. Voor het schoonmaken van laminaat is het echter niet geschikt. Het probleem bij veel laminaat vloeren is dat ze er streperig uitzien. Vaak komt dit doordat de vloer wordt schoongemaakt met groene zeep. Het middel groene zeep heeft als eigenschap dat het een vettig laagje achterlaat. Dit vettige laagje zorgt er voor dat je vloer er niet streeploos uitziet. Dus op je vraag hoe laminaat schoonmaken is het gebruik van groene zeep niet aan te raden.

Laminaat schoonmaken met een stoomreiniger

Aan het begin van deze pagina werd er gezegd dat je laminaat met weinig water moet schoonmaken. Een stoomreiniger produceert stoom. Stoom is water in dampvorm en heeft een zeer hoge temperatuur. De kans bestaat als je met een stoomreiniger je laminaat gaat schoonmaken het hete stoom tussen de naden van het laminaat wordt geblazen. De onderkant van de laminaat vloer zal dan vochtig worden met als mogelijk gevolg dat de vloer gaat bollen. Een niet te herstellen beschadiging. Kijk dus uit als je met een stoomreiniger je laminaat wilt schoonmaken.

Al van alles geprobeerd……hier is de start naar een schone laminaat vloer die er streeploos en glanzend uitziet
Wat zeggen klanten reviews over deze methode van schoonmaken

Wil; De vloer moppen en schoon zonder klotsende oksels. Een fluitje van een cent met het Evika vloermop systeem. Geweldig makkelijk 🙂 Ben er blij mee!!

Marian; We zijn sinds kort bij PS! koffie, kunst & chocola bezig met zoals ik het noem ‘het nieuwe schoonmaken’ en er gaat echt een hele schoonmaakwereld open! Jaap heeft ons geïnstrueerd en eigenlijk zou iedereen zo’n ‘les’ moeten krijgen! Toilet, vloer, alles gaat met veel meer gemak. En niet meer met je handen in sopjes, geen uitwringen van dweilen en doekjes, maar met gemak alles veel sneller echt schoon! Je wilt nooit meer anders! Jaap dankjewel!
Vriendelijke groet,
Marian

Carla; Eindelijk een makkelijk en goed systeem voor het schoonmaken van de vloer. Ik wil niet anders meer.

Renate; Klopt helemaal. Ik werk er nu 2 weken mee. Mijn vloer is eindelijk weer schoon. Het was even wennen maar ik wil nu niet anders weer.

Ineke; De vloerreiniger met de mop zijn top en het kost bijna geen water.

 

Je bent bijzonder eigenwijs als je nu nog niet overtuigd bent 😉

 

Hier boven beschreven methode van werken kan ook toegepast worden bij: