Filter zoekresultaat

Schooninstructie:

Instructie Doekje Uitwringen

Op deze pagina instructie doekje uitwringen zie je hoe je met minder belasting voor je polsen een doek uitwringt.

Schoonmaakgoeroe is dé schoonmaak webshop voor iedereen die beter en vooral gemakkelijker wil schoonmaken.

bekijk de producten

Doekje uitwringen?

Doe het met minder belasting voor je polsen; minder polsklachten en het voorkomen van het carpaal tunnel syndroom.

doekje uitwringen verkeerd
verkeerde manier

 

Het carpaal tunnel syndroom is een van de meest gediagnosticeerde polsklachten.

Wat is het carpaal tunnel syndroom?

De carpale tunnel is een doorgang in je pols. Door deze doorgang loopt de middelste armzenuw naar je hand. Deze armzenuw heet de nervus medianus. De nervus medianus zorgt er voor dat je je duim kunt buigen en strekken. Ook het buigen van je wijsvinger en middelvinger is mogelijk door de nervus medianus.

De armzenuw kan bekneld raken in de carpale tunnel doordat de tunnel kleiner wordt. Deze beknelling zorgt voor tintelingen en zwakte van de vingers en het handgebied dat door deze zenuw verzorgd wordt.

De beknelling van de zenuw kan ten gevolge zijn van:

  • Stijve of verkorte onderarmspieren.
  • Ten gevolge van het stijf en hard worden van de onderarmspieren drukken deze rond de carpale tunnel intensief op de zenuw.
  • Stijve onderarmspieren zijn vrijwel altijd een gevolg van overbelasting van de armen.
Wikipedia over het carpaal tunnel syndroom
SCHOONMAKEN IS ZWAAR WERK, HET CONSTANT VERKEERD EEN DOEKJE UITWRINGEN GEEFT GROTE KANS OP POLSKLACHTEN. LEER JEZELF EEN ANDERE MANIER VAN WRINGEN AAN.

Een doekje uitwringen is één van de meest voorkomende handelingen tijdens het schoonmaken. Deze repeterende beweging wordt vaak op de verkeerde manier uitgevoerd. Zolang je geen last hebt van je polsen zal het uitwringen van een doekje probleemloos gaan. Heb je echter wel last van je polsen dan kan het uitwringen van een schoonmaakdoekje een pijnlijke aangelegenheid zijn. Ga je door met het verkeerd uitwringen van een schoonmaakdoekje dan kan dit het begin zijn van het zogenaamde carpaal tunnel syndroom.

Zelfredzaamheid is belangrijk voor het welzijn van een mens. Indien de pijnklachten zo heftig zijn dat simpele huishoudelijke taken niet meer uitvoerbaar zijn, dan is dat een ernstige handicap. Gebruik maken van een miniwringer is dan een mogelijke oplossing om zonder pijn doeken uit te kunnen wringen.

In de video is te zien hoe je een schoonmaakdoekje het beste kunt uitwringen. Het op deze manier uitwringen van het doekje helpt polsklachten te voorkomen. Heb je al polsklachten en is het pijnlijk een doekje uit te wringen, dan is de kans heel groot dat, als je de wringmethode zoals is te zien in de video toepast, je wel een doekje kunt uitwringen.

 

 

Kan ik een doekje uitwringen voorkomen

Ja, je kunt een doekje uitwringen voorkomen door de doekjes voor het schoonmaken met een afgepaste hoeveelheid water te bevochtigen.

Vorige

Emmer Met Wringer voor doekjes

Instructie wc schoonmaken

Volgende
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00