Filter zoekresultaat

Veelgestelde vragen over je vloer schoonmaken

Terug naar het helpcentrum

Professioneel voegen reinigen: hoe doe je dat?

Voegen reinigen zoals een professional dat doet, dat kun jij thuis ook. Om je voegen succesvol te reinigen is het belangrijk dat je een goed schoonmaakmiddel gebruikt om je voegen mee te schrobben. Evika ontvetter is een middel dat bijzonder geschikt is voor het reinigen van je voegen. Wat maakt het professioneel? Als je de voegen hebt geschrobd zuig je de vloer droog met behulp van een waterzuiger. Je zuigt dan echt het losgemaakte vuil uit je voegen. Belangrijk is de vloer altijd nog een keer te schrobben met schoon water en nogmaals droog te zuigen. Een waterzuiger kun je huren bij de bouwmarkt.
Mocht je nog vragen hebben, je mag ons altijd benaderen. We helpen je graag.

Hoe reinig ik een erg vuile vloer?

Hoe je een erg vuile vloer reinigt is een term waar vaak op gezocht wordt. Een veel gegeven antwoord in verschillende blogs is dat je de vloer dan moet ‘schoonmaken’ met bleek.
Schoonmaken is dat het verwijderen van vuil of het bleken van vuil? Het antwoord lijkt me duidelijk. Om schoon te maken moet je het vuil verwijderen. In geval van een erg vuile stenen vloer is dit het verkorte stappenplan:

1. Stofzuig je vloer om het losse vuil te verwijderen.
2. Bevochtig een mop met water en schoonmaakmiddel, doe dit iets natter dan je normaal doet.
3. Mop een stuk van de vloer
4. Neem met een droge mop het losgeweekte vuil van de vloer op
5. Herhaal bovenstaande handelingen totdat je de hele vloer hebt schoongemaakt.

Een vloer kan ook zo vervuild zijn dat je hem op de hierboven beschreven manier niet schoon krijgt. In dat geval ga je de vloer bijvoorbeeld schrobben. Hoe je dat doet lees je op de pagina: vieze voegen vloer schoonmaken

Terug naar het helpcentrum